Header Ads Widget

Adauga un buton "Back to top" si "Go down" la blog

Pentru cei care scriu articole lungi ori au setat sa apara pe prima pagina multe postari, acest mic widget este un lucru foarte folositor. Acesta te ajuta sa ajungi la inceputul paginii sau la sfarsitul ei printr-un singur clic.


Mai demult va aratam cum sa puneti un astfel de widget dar cu un singur buton: Back to top. Consider ca acesta este mult mai folositor datorita celui de-al doilea buton care are functia de a te duce la sfarsitul paginii dintr-un singur clic.



Deci cine vrea sa puna acest widget pe blog trebuie sa urmeze urmatorii pasi:

1. Logati-va in contul vostru Blogger si urmati calea Aspect --> Editati Html.
Aici trebuie sa gasiti acest cod (este chiar la sfarsitul codului sablonului):

</body>

si chiar inaintea lui adaugati urmatorul cod:

<a name='jos'/>

2. Navigati la Aspect --> Elemente de pagina si apoi dati clic pe Adaugati un obiect gadget. Alegeti optiunea Html/JavaScript si in campul pentru continut adaugati urmatorul cod:

<a style="display:scroll;
position:fixed;
bottom:50px;
right:5px;
" href="#" title="Back to Top">
<img src="http://i25.tinypic.com/b7zxgz.jpg"/></a>

<a style="display:scroll;
position:fixed;
bottom:15px;
right:5px;
" href="#jos" title="Go Down">
<img src="http://i25.tinypic.com/1z5kal2.jpg"/></a>

Daca vreti sa modificati distanta la care apare widget-ul fata de partea de jos a ecranului modificati cifrele scrise cu verde in cod.
Daca vreti sa schimbati imaginile nu trebuie decat sa inlocuiti adresa imaginii din cod, scrisa cu rosu, cu adresa imaginii voastre.
 Daca vreti ca imaginile sa apara in partea stanga doar schimbati cuvantul right din cod cu left.
Descarcati un set de 7 imagini pe care il puteti folosii. Descarcati imginile, alegeti ce set vreti sa folositi si punetile pe hostul vostru (http://tinypic.com). Folositi apoi link-ul direct al imaginilor.

Acum Salvati si verificati daca functioneaza.



Succes!

Trimiteți un comentariu

13 Comentarii

  1. super tare !!!! sinonimlaromania.tk uiti aici ce misto mi-a iesit

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut ! Am instalat si mergea perfect pana cand am editat HTML cu scriptul care deschide link extern in alt tab si acum cand apas pe sageata se duce pagina sus-jos dar in alt tab. Exista rezolvare ?

    RăspundețiȘtergere
  3. super am pus si eu! vezi aici http://porumbeidelabuzau.blogspot.com/
    doar ca atunci cand dau "go down" dispar cele doua butoane sub partea de jos unde am "bara video"... daca ai vreo sugestie.. merci

    RăspundețiȘtergere
  4. mie numi merge cand dau jos tot sus ma duce :-L

    RăspundețiȘtergere
  5. Am scris si eu pe blog despre acest articol cu link de intoarcere catre articolul original adica al tau.Daca este vreo problema in acest sens te rog sa ma anunti.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu am incercat inca,dar faci o treaba buna ca ne inveti.bravo,esti bun

    RăspundețiȘtergere
  7. Merge ca uns. :D E super tare. Merci mult. Dar aş mai avea şi eu o rugăminte la tine, dacă se poate...

    Intră şi la mine pe blog, mai exact pe pagina asta: http://mr-ianus.blogspot.com/2011/05/bloggeri-din-toata-lumea-ajutor_23.html şi spune-mi cum rezolv problema aia. Te rog frumos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ianus, problema nu este la blog ci la facebook. Cateodata pur si simplu nu ia text din postare.Incearca pe alte postari poate merge.

    RăspundețiȘtergere
  9. AÅŸa face la toate postările, de când am pus prima oară butonul de like ÅŸi până acum, nu doar la aia. Nu e doar „câteodată”. :( Dacă era aÅŸa, nu-mi mai băteam capul... Eu mă gândeam că e ceva de la blog.

    Mă gândeam că dacă reuşesc să fac în aşa fel încât să apară întâi numele articolului şi apoi al blogului( cum apare aici: http://img219.imageshack.us/img219/9004/bitmapimage.jpg )poate ar merge. Dar nu ştiu cum să fac asta. :( Ai vreo idee? ;;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Daniel , vreau sa ma ajuti sa pun widegetul din dreapta sus cu postari recente , pululare , comentarii..da-mi un emai-l daca vrei sa ma ajuti la vlad_drule@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere