Header Ads Widget

Activati noul editor de postari din Blogger




Testat pana acum in Blogger in draft, noul editor este disponibil de astazi (cel putin astazi am vazut eu) si in varianta normala a platformei.

Noul editor vine cu cateva imbunatari la optiunile vechi dar si cu altele noi noute menite sa ne ajute cat mai mult atunci cand scriem un articol.

Deci daca nu ati vazut inca cum arata si ce optiuni noi are, si vreti sa-l testati iata ce trebuie sa faceti: Urmati calea Setari--> Elementar si derulati pagina pana ajungeti la Setari generale. Aici bifati optiunea "Editor actualizat" si salvati setarea


Acum cand vreti sa scrieti un articol editorul va arata asa:





Optiuni noi si imbunatatiri

Adauga Adsense in interiorul postari
Dupa cum scriam intr-un articol trecut, Blogger permitea prin versiunea sa Blogger in draft sa adaugam codul Adsense direct in html-ul articolului. Era de ajuns sa selectati optiunea Editati Html a editorului si sa copiati acolo codul Adsense.
Acum daca selectati noul editor de postari puteti adauga codul Adsense chiar de aici, prin aceeasi metoda.

Afirea simpla a codurilor Html
Se stie ca daca vroiai sa pui in pagina un cod html, css, sau orice alt cod acesta nu se afisa corect, deoarece vechiul editor interpreta automat codul iar acesta pur si simplu se deforma.
Acum datorita noului editor acest lucru este posibil. Nu trebuie decat sa dati clic pe Optiuni de publicare si sa bifati optiunea: Afişaţi HTML simplu



Adaugarea link-urilor
Modul de adaugare a link-ului s-a schimbat si el. Acum in fereastra de adaugare a link-ului aveti posibilitatea de a introduce si textul care v-a fi link-uit.
Alta optiune este aceea de a testa link-ul introdus, si o alta de a introduce o adresa de email.
In pagina daca dai clic pe un link apare o mica fereastra in care poti schimba sau sterge link-ul.


Din pacate optiunea pe care eu o asteptam si anume posibilitatea de a face link-ul sa se deschida in alt tab inca nu a fost adaugata.


Adaugarea pozelor
La adaugarea imaginilor s-a adus o modificare destul de importanta. S-a renuntat la fereastra clasica a pozelor, unde puteai sa selectezi in ce parte sa apara imaginea si s-a ajuns la o adaugare mai simpla, fara sa mai selectezi in ce parte sa apara poza, selectia facandu-se dupa ce poza apare in pagina.


Dupa ce poza apare in pagina, cu un clic pe ea se deschide o mica fereastra in care poti selecta in ce parte sa apara si cat de mare sa fie poza.

- Cu metoda Drag and Drop de asemenea poti modifica asezarea pozei in pagina.
- O alta modificare ar fi ca acum poza nu mai apare deasupra scrisului, trebuind apoi sa o tragi unde vrei, ci acum ea va apare acolo unde ati dat clic inainte de a o adauga.
- Daca in postarea noastra vrem sa punem mai multe poze, acum noul editor pastreaza toate imaginile in fereastra de adaugat poze, putand astfel sa vedem cate poze am pus sau sa adaugam din nou o poza daca vrem.


Adaugare video
Din cate vad eu se pare ca a disparut posibilitatea de a uploada fisiere video. Nu inteleg de ce, pentru ca in editorul vechi aceasta optiune este inca valabila.


O modificare a aparut in cazul in care adaugati un video prin metoda Embed. Aici dupa ce copiezi codul in Html, cand revii in varianta de scriere a editorului ai un preview al lui si dupa ce dai dublu-clic pe el poti sa-l redimensionezi si sa-l tragi unde vrei sa apara.




Previzualizati
Aceasta optiune ofera acum un preview al postari mai aprope de adevar, prin afisarea dimensiunii reale a latimii blogului

Bara de unelte
Si aici sunt cateva modificari.


- una dintre ele este posibilitatea de a face Undo si Redo.
- acum avem posibilitatea de a taia orice cuvant prin apasarea butonului ABC
- putem adauga o culoare de fundal pentru text
- si ultima optiune pe care o vad este posibilitatea de a elimina formatarea textului prin apasarea ultimului cuvant din bara.

Trimiteți un comentariu

14 Comentarii

  1. Domnul meu, am şi eu o problemă. În editorul ăsta nou nu merge eticheta "span class="fullpost". Adica nu merge "read more". Precizez că o folosesc corect. Îmi puteţi da un sfat? Precizez că am schimbta imediat editorul vechi şi a mers din prima. Ştiţi cum se poate rezolva?

    P.S. Iar o metodă de a urca filme în editorul nou aţi găsit? Că eu sincer, nu prea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Moroi,
    pentru prima problema inlocuieste cuvantul span cu div apoi fa un post de proba si vezi daca merge.
    Sa ma anunti si pe mine daca merge.

    La a doua problema nu am gasit nici o rezolvare deocamdata. La momentul asta, ori treci inapoi pe vechiul editor, ori urci fisierele pe Youtube sau Trilulilu si folosesti codul embed.

    RăspundețiȘtergere
  3. scuze de intarziere, dar m-am mutat si nu am avut acces la net. Acum am incercat si merge. de fapt nici nu aveam dubii odata ce sunt indrumat de dvs. Toata stima si respectul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut.Cum nu le am cu tehnica,te rog sa imi spui daca pot face urmatorul lucru si cum:este posibil ca la accesarea paginii mele de catre mine sau orice vizitator sa se auda imediat ce se incarca si un clip audio?daca da,cum as putea proceda?

    RăspundețiȘtergere
  5. Da se poate.
    Intri pe aici si iti faci un cont pe site. Dai clic pe Create Playlist, cauti o melodie sau cantaret, adaugi melodia sau melodiile, intri la Customize, alegi tipul de player, culoarea, iar la Settings ai grija sa bifezi Yes la Autoplay si sa alegi un nivel destul de scazut al volumului.
    Clic pe Save Playlist, alege un titlu si dai clic pe SAVE (get code). In pagina urmatoare dai clic in stanga pe Blogger si se va afisa un cod. Copiaza codul si adauga-l int-un obiect gadget si salveaza.
    Acum intra pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  6. ms mult


    chiar căutam asta :d

    aveam nevoie ca html să fie afişat simplu


    mulţumesc încă odată :x

    :d

    RăspundețiȘtergere
  7. @"Din pacate optiunea pe care eu o asteptam si anume posibilitatea de a face link-ul sa se deschida in alt tab inca nu a fost adaugata"

    Si nu este nici o solutie la aceasta problema?

    RăspundețiȘtergere
  8. Normal ca e o solutie. Cu un simplu target="_blank" adaugat la link se rezolva.
    Dar era misto o optiune cand adaugai link-ul :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut am incercat si eu "div class="fullpost" care este defapt readmore si nu merge alte ideii.De ce nu exista optiunea simpla red more si gata !?

    RăspundețiȘtergere
  10. Personal nu folosesc acest editor din cauza unui singur motiv....
    In momentul postarii.... atunci cand doresc sa includ etichete ce au mai fost folosite... ele apar cu previzualizare in josul ecranului de postare fata de editorul anterior...
    In rest celelalte functii ma incanta si nu prea... cele ce ma intereseaza le fac oricum in html... mi-a intrat in reflex.
    Daniel iti citesc de ceva vreme blogul si imi sunt si mi-au fost foarte utile multe din sfaturile tale pe care le-am si implementat, insa am si eu o problema cu blogul meu, Recomandarea Zilei. Am muncit mult la el si imi place structura actuala a acestuia. Imi incarca greu dar banuiesc ca de vina sunt multele linkuri si informatiile prezente pe acesta cu multe clipuri embed. Am inceput sa rezolv si problema aceasta si voi continua sa ,,mai curat,, home page-ul.
    Am umblat si am modificat structura html a sablonului standard furnizat de blogger pentru a crea mai mult spatiu si in sidebar si in zona postarii. Nu pot pretinde ca am cunostinte cine stie ce in html dar ma descurc si imi dau toata silinta, unde nu cunosc, caut si rezolv.
    Ce imi doresc si nu am reusit pana in prezent. Doresc sa schimb doar jpg-ul fundalurilor din blog, am incercat si am revenit la cum e ca nu mi-a reusit. M-am jucat nu de putine ori cu asa ceva si imi puneam fel de fel de imagini sau fundaluri insa structura actuala a blogului a fost conceputa exact pentru imaginile(jpg-urile ce stau la baza temei) de acum... Orice modificare de fundal(adica alt jpg in tema) schimba automat echilibrul actual de culori si font-uri, care imi place si de care m-am indragosti... Deci nu doresc sa schimb sablonul pentru ca un altul vine automat cu formatul lui caz in care pierd structura actuala. Ma intereseaza sa pastrez sablonul actual si sa schimb doar imaginile jpg ale acestuia. Nu sunt incantat ca tema mea sa o aiba si altu... Bulinele alea din tema sar repede in ochi.... Prefer ceva personalizat.
    Din cate stiu apar urmatoarele imagini ce compun tema blogului. La:
    #outer-wrapper
    #main
    #sidebar
    /* Posts
    a.comment-link
    html>body a.comment-link
    .comment-author
    .sidebar ul li
    si poate or mai fi cateva de care nu stiu.
    Eh... cum sunt multe, nu stiu exact care ce responsabilitate are.
    In principiu m-ar interesa ca doar homepage-ul sa fie diferit... Practic as dori sa extrag jpg-ul responsabil de structura primei pagini, sa ii modific nuantele de culori, cred ca as umbla nitzel la contrast sa mai inchid imaginile, dupa care sa urc pozele si sa inlocuiesc jpg-urile orginale din sablonul html cu cele prelucrate de mine.
    E o provocare la care m-as incumeta... Ai vreun material legat de asa ceva sau imi poti oferi o mana de ajutor?!

    RăspundețiȘtergere
  11. salut....am si eu un blog pe blogspot si am anunturi pe el,,,,problema e ca nu stiu cum sa bag anunturi intre postari....sau oriunde in postare.ma poti ajuta ?ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citeste aici:
      http://bloggerajutor.blogspot.com/2009/04/cum-sa-pui-adsense-in-articole-postari.html

      si aici:

      http://bloggerajutor.blogspot.com/2009/07/cum-sa-pui-anunturi-adsense-ablsolut.html

      Ștergere