Header Ads Widget

Cum sa faci colturi rotunde la poze cu Gimp

Daca vrei sa folosesti poze cu colturi rotunde pe blogul tau poti folosi un program gratuit cu ajutorul caruia sa faci asta. Acest program este Gimp care este o alternativa gratuita la celebrul Photoshop. Cu putina experienta poti face cu el aproape tot ce poti face si cu Photoshop. Eu il folosesc de catva timp si pentru ce am avut eu nevoie am reusit sa fac cu Gimp.

Deci, daca ai un site sau un blog si ai nevoie de poze cu colturi rotunjite, trebuie sa descarci programul Gimp si sa-l instalezi pe calculator.

Pentru a face colturi rotunde la o poza sunt 2 metode foarte simple.


Metoda 1 - Folosind Script-Fu

1. Deschideti programul Gimp.
2. Clic 'File' si apoi 'Open'. Selecteaza ce poza vrei sa rotunjesti.
3. Din meniul 'Filters --> Decor' alege optiunea 'Round Corners'.4. La 'Edge radius' selecteaza cat vrei sa tai din colturile pozei. Aici poti face cateva incercari pentru a vedea cum arata poza, deoarece nu este o optiune de preview.
Debifeaza optiunea 'Add drop-shadow', lasa nebifata optiunea 'Add background' si bifeaza optiunea 'Work on copy'.5. Apasa 'OK'.
6. In fereastra deschisa vedeti cum va arata poza voastra. Daca va place cum arata dati clic pe 'File --> Save As' si scrieti numele pozei. Salvati poza ca 'png' (ex: poza ta.png) pentru a se pastra transparenta colturilor.7. Dati clic pe 'Save' ; in fereastra deschisa dati din nou clic pe 'Save' si gata. Puteti sa vedeti poza. Poza o puteti folosi pe orice fundal deoarece are colturile transparente.Metoda 2 - Folosind Rounded Rectangle

1. Deschideti programul Gimp.
2. Clic 'File' si apoi 'Open'. Selecteaza ce poza vrei sa rotunjesti.
3. Din meniul 'Select' alegeti optiunea 'Rounded Rectangle'.4. La optiunea 'Radius' alegeti cat sa taiati din colturile pozei. Incercati mai multe variante si vedeti care va convine. Undeva intre 15 si 30 ar trebui sa fie de ajuns.
5. Clic OK si vezi cat se va taia din colturi. Daca nu e bine folositi Undo (Edit --> Undo, sau Ctrl+Z de pe tastatura) si repetati pasul 3 si 4.6. Daca va place cum arata poza dati clic pe 'Edit --> Cut', si apoi pe 'File --> New'. In fereastra deschisa dati clic pe 'Advanced Options' si la 'Fill with' selectati 'Transparency'.
7. Clic Ok. In fereastra deschisa alegeti din meniu 'Edit --> Paste' si vedeti cum arata poza inainte de a o salva pe calculator.8. Alegeti din meniu 'File --> Sava As' si scrieti numele pozei. Salvati poza ca 'png' (ex: poza ta.png) pentru a se pastra transparenta colturilor.
7. Dati clic pe 'Save' ; in fereastra deschisa dati din nou clic pe 'Save' si gata. Puteti sa vedeti poza. Poza o puteti folosi pe orice fundal deoarece are colturile transparente.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii