Header Ads Widget

Cum sa scoti nofollow din comentarii pe Blogger


Toate sabloanele Blogger sunt setate implicit cu atributul nofollow pentru comentarii. Asta inseamna ca atunci cand cineva posteaza un comentariu pe blog, desi lasa in semnatura adresa catre blogul lor, aceasta nu va fi urmata de catre motoarele de cautare.

Atributul nofollow se pune pentru a descuraja spamul in comentarii, dar cu toate astea cateodata nu este de ajuns. A deveni un blog cu follow la comentarii poate fi totusi benefic, mai ales daca sunteti un blogger la inceput, prin faptul ca veti incuraja vizitatorii sa comenteze articolele voastre si astfel se vor intoarce mai des pe blog. A scoate nofollow este si un semn ca apreciati oamenii care comenteaza be blogul vostru.

Deci daca v-ati hotarat sa deveniti un blog dofollow acestia sunt pasii care trebuie urmati pentru a face asta:

1. Conectativa in contul vostru Blogger-blogspot si urmati calea "Aspect --> Editati Html" si bifati casuta pentru a extinde sablonul. Inainte de a va edita sablonul ar trebui sa descarcati sablonul actual in calculator, in caz ca ceva nu merge bine sa puteti reveni inapoi la el.

2. Cautati in Html urmatorul cod:


<dl id='comments-block'>
<b:loop values='data:post.comments' var='comment'>
<dt class='comment-author' expr:id='"comment-" + data:comment.id'>
<a expr:name='"comment-" + data:comment.id'/>
<b:if cond='data:comment.authorUrl'>
<a expr:href='data:comment.authorUrl' rel='nofollow'><data:comment.author/></a>
<b:else/>
<data:comment.author/>
</b:if>
<data:commentPostedByMsg/>
</dt>


sau ceva asemanator in functie de template-ul pe care il aveti. Daca nu reusiti sa-l gasiti incercati o cautare in pagina: Ctrl+F si cautati urmatoarele cuvinte: comments-block .

3. Stergeti cuvintele scrise cu rosu: rel='nofollow' in bucata de cod de mai sus si salveaza sablonul. Acum blogul tau va avea follow la comentarii.

Un lucru bun de facut dupa asta ar fi sa anuntati vizitatorii printr-un banner sau text ca blogul are follow la comentarii si sa activati moderarea comentariilor pentru a evita spamul. Daca aveti un PR 2 sau mai mare va puteti inscrie si in colectia de bloguri romanesti care nu au atributul nofollow la comentarii. Tot aici in partea de jos a site-ului gasiti si bannere gratuite cu dofollow.

Trimiteți un comentariu

5 Comentarii