Header Ads Widget

Ce este un blog?


Pentru cei care nu prea sunt obisnuiti cu internetul pot spune in mare ca blogul este o forma de jurnalism online. Pentru cei care se mai pricep, blogul este un fel de site care este aranjat in ordinea postarilor: cel mai recent articol ajunge primul pe prima pagina si ramane primul pana cand se scrie urmatorul articol, apoi trece al doilea, al treilea si asa mai departe.

Blogul este scris de obicei de o singura persoana si updatat destul de des.
De obicei blogurile se incadreaza intr-o anumita categorie (nisa), exceptie facand blogurile personale unde bloggerul ( persoana care scrie pe blog, administrator) scrie despre ce vrea, continutul blogului neincadrandu-se intr-un tipar.
Alte categorii de blog ar fi: fotografie, video blog, blog despre muzica, IT blog, blog politic si multe altele.
Asta nu inseamna ca pe blogurile de nisa nu poti scrie si despre altceva, fiecare e liber sa scrie despre ce vrea.

Blogurile de obicei au cateva caracteristici care le fac sa se deosebeasca de site-uri. Cele mai importante ar fi "arhivarea posturilor" si "comentariile".

Arhivarea posturilor
Poti intra pe un blog si sa crezi ca nu e mare lucru de el. Cateva posturi scrise, cateva link-uri spre alte site-uri si gata. Dar fiecare post pe care il scrii ajunge primul pe prima pagina, apoi cu fiecare articol pe care il scrii el se invecheste si dispare din prima pagina, automat arhivandu-se.
Deci un blog poate avea zeci, sute sau chiar mii de articole.
Poate parea greu de accesat dar chiar nu e. Pentru a le accesa exista categoriile in care se adauga articolul de fiecare data cand il scrii, exista casuta cu arhiva blogului unde posturile sunt asezate pe luni si pe ani.
De asemeanea pe blog se poate pune o casuta de cautare cu ajutorul careia poti cauta foarte usor in arhiva blogului.

Comentariile
Comentariul unui articol de catre cititori este de fapt ce isi doreste bloggerul, adica sa afle si parerea altora despre ce a scris, si chiar sa se poarte un dialog, lucrul acesta facand de fapt blogul unic pe internet.
Marea majoritate a blogurilor folosesc comentariile ca forma de interactivitate intre blogger si persoanele care citesc blogul. De obicei la sfirsitul postului exista un formular cu ajutorul caruia poti transmite un comentariu, adica parerea ta despre ce ai citit.


Blogul se poate face gratuit cu ajutorul unor site-uri care te lasa sa-ti dezvolti un blog fara nici un ban cheltuit, cele mai cunoscute sunt Blogger ( la care se refera si blogul meu) si Wordpres.com, sau cu bani atunci cand iti cumperi un domeniu propriu si platesti un host.

Cam atat in mare despre ce este un blog.

Daca ti-a placut articolul te poti abona la feed-ul acestui blog pentru a fi la curent cu ce se mai intampla pe blog.

Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

  1. :-w

    Am si eu o intrebare nelamurita:
    Am gasit o multime de sabloane dragute si sclipicioase pentru blogul meu,dar nimic nu pare destul de dragut[e greu sa impresionezi] Ma intrebam daca ma poate lamuri si pe mine cineva cum si unde pot face un sablon propriu...And,BTW,am doar photoshop ca atelier pentru sabloane...Sper sa fie ok :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant blogul tau si de ajutor.mai multe trucuri daca se poate ms.poate imi dai o sugestie pt blogul meu ms

    RăspundețiȘtergere
  3. I like it... thanks for your informations..:)

    RăspundețiȘtergere
  4. cum as putea afla blogul unei persoane daca-i stiu numele adrea si codul numeric

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AM
      cum as putea afla blogul unei persoane daca-i stiu numele adresa si codul numeric

      Ștergere