luni, 6 aprilie 2009

Cum sa faci un blog gratuit pe Blogger - Blogspot

Te-ai gandit si tu sa-ti faci un blog si nu stii cum? Vrei sa fie si gratuit? Blogger este cea mai buna optiune. Este usor de creat si usor de administrat.

Dar sa incepem si sa vedem cum se creaza un blog pe Blogger - blogspot.

In primul rand trebuie sa va duceti la pagina de start Blogger.
Dca aveti un cont Google va puteti conecta folosind adresa de email Gmail si parola de la cont. Introduceti datele ca in imaginea de jos.Daca nu aveti un cont Google va puteti face unul foarte usor. Dati clik pe "Creativa un Blog" si se va deschide o pagina ca in poza de mai jos.

Dati clic pe imagineIntroduceti datele asa cum vi se cere. Srieti o adresa de email daca aveti. daca nu puteti scrie orice adresa vreti pentru ca Blogger nu verifica niciodata adresa de email. Dar atentie , trebuie retinuta deoarece cu ea va veti conecta la Blogger - blogspot.
Alegeti o parola mai mare de 8 litere si scrieti-o in casuta respectiva.

Numele de afisare: este numele folosit pentru a va semna articolele din blog. Ceva in genul asta:

...si asa se termina articolul meu.
Publicat de Gheorghe Albu

Apoi scrieti literele din imagine si bifati acceptarea conditiilor. Dati clik pe "Continuare"

Ok, sunteti gata sa va creati propriul blog blogspot. De ce blogspot? Pentru ca asta va fi terminatia url-ului blogului. Pentru a intelege despre ce este vorba va voi da cateva exemple legate de url, domeniu si subdomeniu.

Url-ul este o adresa de web cum ar fi: http://www.blogspot.com
Domeniul este de genul: blogsot.com
Subdomeniu: blogultau.blogspot.com

Deci adresa blogului tau va fi asa: blogultau.blogspot.com. Vezi imaginea de mai jos. Adresa o puteti schimba oricand, daca este disponibila, dar e bine sa o scimbati la inceput cand blogul nu este prea cunoscut. Scrieti adresa si dati clik pe "Verificati disponibilitatea". Veti vedea ca va fi destul de greu sa gasiti una disponibila, mai ales daca este un blog de nisa pentru ca sunt deja foarte multe bloguri facute.

Dati clic pe imagineAlegeti un titlu pentru blog si apoi scrieti literele pentru verificare. In legatura cu titlu blogului ar fi bine sa fie asemanator cu adresa.
Dupa ce ati ales titlul si adresa blogului dati clic pe "Continuati"

Ati ajuns pe pagina unde va veti alege un sablon (template) pentru blog. Bifati unul din sabloane si dati clic pe continuati.Nu va faceti griji, il puteti shimba oricand doriti si chiar puteti sa instalati un template din sutele care sunt pe internet.

Gata, blogul tau blogspot este facut. De aici puteti sa incepeti sa va scrieti articolele, dar despre asta intr-un alt post.

Succes.

2 comentarii:

  1. vreau sa facun gadget cu pagini
    cum fac mai multe pagini

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar exact ceea ce cautam, de ceva timp tot incerca sa creez un blog pe tema pariuri sportive live dar nu puteam sa ma decid, ce sa aleg, wordpress sau blogger. Cred ca acum am luat o decizie.

    RăspundețiȘtergere