Header Ads Widget

Cum sa importati blogul de pe Wordpress pe Blogger, si invers

Daca ai un blog gratuit hostat pe Wordpress.com si bazat pe platforma de blogging Wordpress si vrei sa te muti pe Blogger nu exista nici o solutie pusa la dispozitie de cele 2 platforme. Wordpress ofera o posibilitate de a exporta blogul, dar fisierul XML pe care il produce nu este compatibil cu fisierul care trebuie importat pe Blogger.

Exista totusi o solutie si anume de convertire a fisierului produs de Wordpress pentru a putea fi incarcat pe Blogger. Exista un site care poate face conversia pentru tine.

Important
Acest site va face conversia pentru fisiere cu o marime maxima de 1 MB, asta inseamna ca nu toate blogurile vor putea fi convertite ci numai blogurile mai mici ca numar de posturi. Ca sa va faceti o idee, blogul importat de mine are 19 posturi medii ca lungime si 40 de comentarii, iar Wordpress a exportat un fisier cu o marime de 110 KB, iar dupa ce site-ul a convertit-o a adus-o la marimea de 74 KB.

Dar haideti sa vedem care ar fi pasii pe care trebuie sa ii urmati:
1. Conecteaza-te in contul tau de pe Wordpress.com si dute la "Panoul de control" al blogului pe care vrei sa-l exporti. Aici cauta tabul "Unelte' (este pe partea stanga, al treilea tab de jos in sus) si dati clic pe functia "Export".
Se va deschide o noua pagina unde vei avea posibilitatea sa alegi posturile carui autor vrei sa le descarci. Daca vrei sa le descarci pe toate atunci lasa optiunea toti autorii selectata si da clic pe butonul "Downloadeaza fisierul de export". Salveaza fisierul XML intr-un folder la indemana pentru a fi usor gasit.

2. Dute pe site-ul wordpress2blogger.appspot.com si dati clic pe butonul "Choose" pentru a selecta fisierul descarcat de pe Wordpress. Selecteaza fisierul si da clic pe "Convert" apoi salveaza fisierul convertit pentru Blogger intr-o locatie la indemana.




3. Acum dute la Blogger.com si daca nu ai cont fa-ti unul gratuit urmand tutorialul de aici. Daca ai deja un cont atunci conecteaza-te si dute la blogul pe care vrei sa-ti publici posturile de pe Wordpress.com.
 Clic pe tabul Setari, apoi pe Elementar. La "Instrumente pentru blog"   alegeti optiunea "ImportaÅ£i blogul". In pagina nou deschisa alegeti fisierul convertit si daca vreti ca posturile importate sa fie publicate automat bifeaza si optiunea "Publică automat toate postările importate".
Apoi dati clic pe "Importati Blogul" si toate articolele si comentariile vor fi publicate automat cu data la care au fost scrise si in categoriile originale, care au fost si ele importate.

Am observat ca pozele apar si ele in posturile unde au fost publicate, dar au ramas hostate tot pe Wordpress, asa ca ar fi bine sa nu va stergeti blogul cel vechi sau sa va stergeti contul pentru ca s-ar putea sa ramaneti fara ele.

Update: Tot acest site iti da posibilitatea sa convertesti fisierele si invers, adica fisierul cu posturile de pe Blogger pentru a putea fi importat pe Wordpress.Pentre a face asta urmati pasii invers:
1. Pe Blogger in loc de Importati alegeti Exportati si salvati fisierul.
2. Va duceti aici si alegeti fisierul salvat de pe blogger apoi convertiti si salvati.
3. Pe Wordpress, de pe aceeasi pagina de unde se face exportarea fisierelor se face si importarea.

Daca aveti nelamuriri nu ezitati sa ma intrebati.

Trimiteți un comentariu

17 Comentarii

  1. eu as vrea sa incarc pe blogspot fisiere pdf si word si publisher...cum pot face asta?
    ms anticipat de raspuns

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu se poate. Blogger nu te lasa sa incarci decat poze si video.
    Dar poti incarca fisierele pe un host gratuit si sa pui link-ul in articol.
    Incearca si Google sites. Iti faci un site si primesti 100 Mb spatiu pentru fisiere.

    RăspundețiȘtergere
  3. ms de raspuns...ma ajutat intr-o oarecare masura...nu a iesit cum vroiam dar a iesit totusi...mss

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am un blog de TEST pe Blogger.com, si vreau sa fac un blog tot de TEST, pe Wordpress.com ... ce trebuie sa fac !? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am cam inceput sa regret ca mi-am facut blogul pe blogspot.. adica am vazut ca wordpress ofera mai multe facilitati.. multe optiuni de editare, multe date despre vizitatori.. avand in vedere ca eu sunt mai curioasa din fire, chiar ma intereseaza cine a ajuns pe blogul meu, cum a ajuns si chestii de genul asta.. stiu ca pe wordpress exista asa ceva.. am cautat eu printre widgeturi "traffic" si am gasit unul, dar nu e cine stie ce, arata doar orasul si siteul de unde a fost accesat linkul.. si de multe ori, acest site e chiar profilul de blogger, deci nu aflu nimic nou.. aici e un exemplu, cum apar aceste statistici, am scos widgetul de pe pagina, dar feedul a ramas pe site.. plus ca mi se pare ca e gratuit doar 10 zile.. m-ar interesa un astfel de traffic feed, mult mai eficient, daca se poate.. multumesc anticipat :P

    RăspundețiȘtergere
  6. am facut tot ce trebuie pas cu pas, dar se pare ca nu ma lasa:( imi zice "there were problems importing your post". am incercat chiar de ma multe ori.. nu stiu ce ar putea fi. vreo idee?

    RăspundețiȘtergere
  7. Myry intra pe http://www.wta.ro si inscrie-ti site-ul pentru contorizare. Vei avea tot felu de statistici profesional realizate.

    Alexandra nu stiu ce s-a intamplat. Stiu ca eu am incercat si a mers, altfel nu as fi scris despre ea. M-ai incearca!

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc frumos, acum sa vedem rezultatele :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu am incercat, cu un blog mic si a mers. Dar cu unul de vreo 5-6 MB ce ma fac? Si o alta intrebare : cand importi in blogspot, posturile si comentariile care exista deja se dubleaza?

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut. Eu am un blog pe www.blog.com Nu stii cum pot sa il transfer pe Blogspot? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  11. am reusit exportul pe wordpress si fara convertirea fisierului de export blogger. ce as vrea sa stiu este, in cazul unui export din blogspot catre wordpress, ce se intampla cu toate backlinkurile catre adresa de blogspot, cu toate referirile si cu toate directoarele web in care m-am inscris? de asemenea ce se intampla cu pagerankul? toata informatia asta e transferabila sau o iau de la inceput?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai dreptate, de pe Blogger pe Wordpress merge si neconvertit.
    Backlink-urile si pagerank-ul se pierd. Practic incepi un nou blog si v-a trebui sa o iei de la capat.

    RăspundețiȘtergere
  13. eu mi-am facut transferul pe un domeniu platit cu wordpress dar am avut neplacuta surpriza sa contata ca fisierele video nu mai sunt accesibile. stii cumva cum as putea sa le recuperez?

    RăspundețiȘtergere
  14. Sper sa ma ajute si pe mine cineva ..mi-am sters blogul din greseala .. si habar nu am cum il pot recupera ? daca este cineva dispus sa ma ajute id-ul meu este dino_nino2009 multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  15. imi cer scuze pt off dar eu as dori sa mut blogul de pe blogspot pe wix (http://wix.com)! cine ma poate ajuta, intrati pe pagina mea de contact si scrieti-mi acolo: http://florinsinaia.blogspot.com/p/contact.html astept un raspuns de la voi!

    RăspundețiȘtergere
  16. Am incercat, dar nu am reusit. Stiti alta solutie?

    RăspundețiȘtergere