Header Ads Widget

Inca o data despre paginile statice pe Blogger

Inca o data voi vorbi despre paginile statice de pe Blogger si intrebarea cea mai frecventa: "Cum sa pun mai multe postari intr-o pagina statica?"

Va trebui sa intelegeti ca in pagina statica nu se pot pune mai multe postari. Multi o confunda cu o a doua pagina de pornire a blogului (home page) sau mai curand cu etichetele (categoriile) blogului.

O pagina statica este acelasi lucru cu o postare normala. Singura diferenta intre ele este ca pagina statica nu apare in pagina de inceput a blogului.
Paginile statice sunt pentru a face niste postari gen Contact" sau "Despre blog", postari care nu ai vrea sa apara in pagina de inceput a blogului.

Asa este pe blogger si asa este si pe Wordpress. Intr-adevar, pe Wordpress cu host propriu sunt unele pluginuri care pot face acest lucru, dar de cele mai multe ori si cei de pe Wordpress leaga in meniu tot o eticheta. Pentru ca dorinta asta de a avea mai multe postari intr-o pagina statica se rezuma de fapt la avea un buton in meniul blogului care sa trimita catre o pagina cu mai multe postari dintr-o categorie a blogului. Si aceasta pagina este de fapt o eticheta (categorie) pe care voi ati creat-o si in care ati pus postarile care corespund acelei categorii.

Ce poti face?
Pai daca totul se rezuma la acel buton din meniu, atunci tot ce aveti de facut este sa legati in meniu categoria de articole pe care o doriti pusa acolo.
Folosindu-va de postarea "Adaugare link oriunde in meniul paginilor statice" luati url-ul categoriei dorite si legati-l in meniu prin metoda descrisa de mine in acel tutorial.

A doua metoda - care este de fapt un substituit
In tutorialul "Cum sa pui mai multe postari intr-o pagina statica" v-am aratat cum cu ajutorul unui script puteti afisa intro pagina statica ultimele postari dintr-o categorie de pe blog.
Pentru a va face o idee despre cum va arata o astfel de pagina, intrati pe blogul "Videoclipuri noi" si vedeti paginile statice legate in meniu.

De acum inainte orice intrebare legata de acest subiect va primi in dar acest tutorial fara alte explicatii.

Trimiteți un comentariu

9 Comentarii

  1. Buna! Eu am o problema care nu e legata de paginile statice, insa nu stiam unde sa o adresez. Mi-am schimbat de curand template-ul si am intampinat o mica problema: daca dau click pe arhiva, in orice luna dau - imi apar doar titlurile postarilor, nu si continutul. Nu inteleg de ce si nici nu stiu cum sa caut pe net sa rezolv problema asta. Nu-mi place deloc cum arata, da senzatia de postari goale. Te rog sa dai un ochi si pe blogul meu sa-mi spui daca ai vreo idee :)

    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miuri, sablonul este modificat de catre autor sa afiseze doar titlul postarilor in arhiva lunara.
      Se poate inversa aceasta modificare din codul sablonului.

      Ștergere
    2. Daniel, multumesc frumos pentru raspuns. Mi-ai putea spune te rog unde sa fac modificarea de rigoare? Multumesc mult!

      Ștergere
    3. Trimite-mi pe mail o copie a sablonului si ma voi uita sa vad daca reusesc.

      Ștergere
    4. am trimis, multumesc :)

      Ștergere
  2. am o intrebare, Vreau sa postez o pagina care contine mai multe definiti, exemplu, simbolistica numelor,am scris textul, si am descris fiecare simbol (nume) in plus si ca eticheta , dar mi-ar placea sa fie cat mai dinamica pagina si sa aibe acces cititorul direct la simbolul cautat si nu sa caute in toata pagina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti adauga la inceputul paginii un meniu cu toate simbolurile si la fiecare simbol sa adaugi o ancora (anchor) catre definitie.

      Cauta pe google aceste cuvinte "html anchor" si vei gasi destule informatii.

      Ștergere
  3. Mie de ce imi apare in lista de rezultate Google "blog*spot" in loc de blogspot.com si cand accesez blogul trebuie sa apas pe Pagina de pornire ca sa pot vedea postarea ?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut ma poti ajuta si pe mine,as dorii sa adaug intr-o pagina statica un label cum ai tu aici videoclipuri-noi.info/p/videoclipuri-noi.html numa sa se potriveasca cu tema mea,site-ul meu este bomby.info si vreau sa fac de exemplu bomby.info/p/jocuri-cu-masini.html si cand accesezi pagina sa apara postariile ca si in label bomby.info/search/label/jocuri%20cu%20masini sper sa intelegi ce vreau sa spun.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere