Header Ads Widget

Rezolvare problema cu formularul de comentarii in paginile statice

De cand blogger a introdus designer-ul de sabloane foarte multi bloggeri aleg sa-si creeze sablonul acolo. Dar mai sunt si altii care isi doresc ca sablonul lor sa fie mai deosebit si il descarca de pe internet.

Nu e nicio problema in asta pentru ca foarte multe dintre ele sunt codate bine si foarte multe arata excelent ca design. Problema este ca multe dintre ele sunt facute inainte ca paginile statice sa fie introduse ca optiune pe blogger si astfel, din ele lipseste codul care face ca formularul de comentarii sa apara in paginile statice.

Dar nu va faceti griji, codul se poate adauga mai tarziu si totul se rezolva, foarte usor.


Iata ce trebuie sa faceti daca aveti o astfel de problema:
1. Asigurati-va ca la Optiunile de publicare ale paginilor statice aveti bifata optiunea Permiteti


2. Intrati la Design --> Editati Html
3. Faceti o copie de siguranta a sablonului.
4. Bifati casuta de extindere a codului sablonului (important)
5. Cu ajutorul combinatiei de taste Ctrl+F gasiti aceasta linie de cod:

<b:include data='post' name='post'/>

6. Dupa ce ati gasit-o, imediat dupa ea adaugati aceste coduri:

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;static_page&quot;'>
<b:include data='post' name='comments'/>
</b:if>

7. Salvati sablonul si verificati daca formularul a aparut. Succes!


Trimiteți un comentariu

18 Comentarii

  1. Va multumesc! Ce bine este cand stii HTML. As invata si eu. Am invatat putin in clasa a IX-a dar atunci nu prea eram constient care este importanta....si nu prea m-am ocupat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! am o problema la blogger si anume: nu i-mi apare data cand am facut postarea - spune ceva de genul undefined..

    RăspundețiȘtergere
  3. Am tot cautat pe net despre cum poti pune in taburi recente, populare comentarii, etc.....Am cautat si in engleza... dar nu am gasit nimic. Este foarte inteligenta metoda asta deoarce ecomomisesti spatiu. Va rog spuneti-ne si noua sau dati-ne un link ceva. Poate fi urmatorul dumneavoastra post....? astept

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am cautat si nu am gasit, vreau sa faceti un articol cu taburile recente , populare etc, e foarte buna metoda asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Angel Cristina25/3/11 6:22 p.m.

    Salut! Am si eu o raugaminte . Spunemi te rog cum fac sa imi arate la postari : "citeste mai departe'' sau vezi mai departe ETC sper ca intelegi ce spun . Mc astept respuns.

    p.s.stii vreun program pt teme blogspot?

    RăspundețiȘtergere
  6. Angel Cristina27/3/11 6:44 p.m.

    sa ma kk pe tine

    RăspundețiȘtergere
  7. Angel Cristina, esti pe un blog plin cu informatii despre blogger blogspot.

    In primul rand trebuie sa cauti pe blog sa vezi daca gasesti ceea ce te intereseaza. Ai acolo sus in dreapta o caseta de cautare in blog.

    In al doilea rand, nu am atat de mult timp sa pot raspunde la toti cei care pun intrebari. Raspund atunci cand pot, si daca imi mai scapa vreo intrebare imi pare rau, dar atat pot.

    Si in al treilea rand, pentru ca ai fost nesimtita nici nu vei primi raspuns la intrebari.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca tot suntem la pagini..... Ce as putea face sa postez un articol dar sa nu apara pe pagina de pornire. De axemplu eu vreau sa postez in fiecare zi quiz-ul de intrare dar nu vreau sa apara pe prima pagina. ..........cred ca nu este posibil...astept parerea dumneavoastra!....
    PS Ce metode de personalizare a paginii de pornire blogger exista? (inafara de aparitia celor mai recente articole si posibilitatea de a modifica numarul lor)??

    RăspundețiȘtergere
  9. Publica articolul la o data mai veche. Astfel articolul nu mai apare pe prima pagina.

    Alta personalizare nu prea mai este.

    RăspundețiȘtergere
  10. si cum as putea sa fac asta? Sa public articolul la o data mai veche?...........sa dau timpul inapoi...eu nu am gasit nicio optiune de setare a datei....poate stit dumneavoastra vreo smecherie

    RăspundețiȘtergere
  11. In partea de jos a editorului de text gasesti linkul Optiuni de publicare. Dai clic pe el si la optiunea Data si ora de postare bifezi Setati data si ora. Scrii o data mai veche si publici articolul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna! Felicitari pt blog, e foarte util. Legat de articolul de mai sus, mie nu-mi gaseste codul Deci habar n-am ce sa fac... Daca ma puteti ajuta, v-as fi recunoscatoare. O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am instalat o tema noua, nu am problema cu paginile statice care oricum nu afiseaza formularul de comentarii, ma deranjeaza insa ca in prima pagina la postari imi apare casuta pentru lasat comentarii iar deaspura ei mai apare un fel de link tot pentru lasat comentarii care nu duce nicaieri daca il accesez. E ca si cum am aceeasi chestie de doua ori. Cum scap de el? Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  14. buna, am incercat varianta propusa de tine insa nu s-a schimbat nimic...am avut si probleme in sensul ca nu stiam de unde se salveaza modificarea HTML-ului in noua interfata, pana ala urma am folosit-o pe cea veche... dar tot nu imi merge. Am sub postare un text de genul adauga un comentariu dar cand se da click pe el, nu se intamla nimic. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu imi mai apare linkul Desing :((

    RăspundețiȘtergere