Header Ads Widget

Articolele tale iti apartin?

Fara prea multe comentarii, iata discutia dintre mine si cineva care a copiat cateva articole de pe blogul meu.

Cateva mentiuni totusi:
Am scris cateva comentarii pe blogul lui in care ii ceream sa stearga articolele mele. Din cauza asta imi zice ca fac reclama la blogul meu.
Articolul cu widget Facebook - Apreciaza si distribuie, cel care zice el ca nu este al meu. Nu stiu ce metoda de copiere a folosit, dar a copiat si anunturile adsense, pentru ca m-am uitat in codul sursa si am vazut id-ul meu de editor de la adsense.

Dati clic pe poza pentru a vedea discutia. Daca tot nu se vede, salvati poza si vedeti-o in calculator.

Ca incheiere: Acum nu mai ma deranjeaza pentru ca am realizat ca nu are rost sa ma mai zbat. Blogul era facut ca sa fie de ajutor celor care sunt la inceput pe aceasta platforma, asa ca daca cineva crede ca preluand vreun articol de pe acest blog va ajuta la randu lui pe altcineva, e liber sa o faca.

Trimiteți un comentariu

16 Comentarii

  1. Ar fi frumos totusi daca cineva ia vreun articol de pe blogul dvs macar sa puna la "Sursa" link-ul respectiv de unde s-a inspirat.
    Asa-i frumos!

    Sunt o gramada de sit-uri care copie cuvant cu cuvant automat rfiecare articol in parte de pe bloguri (exemplu ubix.ro).

    RăspundețiȘtergere
  2. Discuţia a ajuns într-un punct în care dvs. eraţi vinovatul! Doamne! Cât tupeu au unii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,am gasit blogul tau in urma cu 1 an,eram la inceput si de atunci cand am nevoie de ceva vin aici.Pe mine chiar ma ajutat si inca ma ajuta blogul tau.Aici am invatat cum schimbi sablonul la blogger,aici am invatat cum sa ascunzi navbar,tot de aici am invatat cum adaugi un formular de contact pe blog,cum sa adaugi un meniu orizontal,si mai tarziu cum sa faci bani cu blogul tau,ce este adsense si cum poti face bani cu blogul (folosesc convertorul pentru codul adsense postat aici pe blog ) Azi eu iti multumesc pentru munca pe care o depui cu blogul,pentru ca putini stiu cata munca e in spate.Daca te ajuta cu ceva iti spun ca dupa un an de blogging am reusit sa am un trafic la care nici nu visam (mare) si o suma frumusica din reclame, si asta poate si datorita tie si blogului tau.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Vasia, asa ar fi frumos. Din pacate nu se intampla asa.
    ubix.ro daca nu ma insel, preia cam 15 % din articole si totul se face automat, cu ajutorul unui script. Este un site facut de ZeList si este "un filtru al blogosferei" cum il caracterizeaza ei. Acolo fiecare articol are link direct catre articolul original.
    Nu le i-au apararea pt ca intradevar e cam acelasi lucru. Doar punctam cate idei.

    Myry, am observat si eu ca asta vroia sa faca, sa ma scoata vinovat.

    Anonim, multumesc! M-ai lasat fara cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mda, cineva zicea "Daca copiaza de la tine, inseamna ca articolele tale sunt bune".
    Vad ca copiaza si de la mine...

    RăspundețiȘtergere
  6. Parerea mea este sa iei partea buna a lucrului : esti copiat, deci existi si nu numai atat, dar ti se recunoaste valoarea ! Iar pentru individ, nu cred ca poti face altceva decat sa-l dai publicitatii de cate ori te copiaza. Pana la urma va renunta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu inteleg de ce te stresezi atat. De unde iti vine "inspiratia" pentru articole? abu FH ;) blogger plg;) etc. Iei codurile faci doua trei modificari in care pui http://bloggerajutor.blogspot.com faci traducerea in romana si gata articolul. Ca scri cateva cuvinte in romana si iei html de la cei care le creeaza nu inseamna ca ai un articol original si ca ai © pentru ceea ce scri pe acest blog.

    toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim, ma stresez pentru ca sunt scrise de mine. Iar acele articole care au preluat coduri nu sunt neaparat o traducere.
    Procesul este astfel: Citesc articolul, testez codurile, iar apoi compun articolul asa cum imi trece mie prin cap.
    Acel blogger putea foarte bine sa preia codurile, sa puna link catre articolul in engleza si sa compuna articolul asa cum credea el ca e mai bine, sau chiar sa il traduca. Dar el a copiat articolul in totalitate (la unele din ele a copiat pana si codul adsense) si la pus pe blogul lui pretinzand practic ca e scris de el. Ti se pare corect?

    ByowGyy, nu e vorba de judecata, e vorba doar de bun simt.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. In primul rand, la multi ani!
    Cu copiatul...e urat, dar nu prea ai ce face...si eu m-am trezit cu un videoclip cu una din activitatile prescolarilor mei, incarcat pe un site gen youtube. Un utilizator de acolo, pur si simplu a luat un episod (din 8!) si l-a incarcat pe site-ul respectiv ca si cand era proprietarul, fara macar sa faca vreo referire la detinator. Am dat de el intamplator, am sesizat administratorul site-ul si l-a sters. Caz fericit. Poate or mai fi si altele...ca de copiat de pe blog s-a copiat la greu. Ce pot sa le fac? Sa le fie de bine...
    Utilizatorii care iti cunosc munca, tot aici o sa vina! Uite, si eu am revenit pentru o lamurire cu gadgetul "top comentatori". Am vazut, am rezolvat si gata! Dar citind articolul de fata, nu m-am putut abtine sa nu iti mai multumesc inca o data pentru ajutorul primit, pentru faptul ca ai fost si esti principala mea sursa de cunoastere in tainele bloggerit-ului, a design-ului pentru blog. MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu Copyscape poti afla cine ti-a copiat articolele:
    http://www.copyscape.com/

    RăspundețiȘtergere
  13. Sal din nou revin cu o problema care dupa parerea mea pierd 70 % din trafic si nu numai eu si multimea ta de bloguri si alti care sunt pe blogspot.com
    Dupa un studiu foarte indelungat si in care am scanta sute de bloguri bun am sa spun ca am aruncat cu ochiu prin codurile sursa verificare de page rank scanare vizitatori, cuvinte cheie, site-urile de referinta.....
    Am facut o remarcare toate blogurile care au un trafic mare o data cand le introduci pe google imediat sub titlu apare si o mica parte din articol.
    Exemplu am introdus in google evz.ro
    Vezi aici introduce adresa de mai jos pentru a pute vedea articolul
    http://www.google.ro/search?source=ig&hl=ro&rlz=1G1GGLQ_RORO358&q=Sal+din+nou+revin+cu+o+problema&btnG=C%C4%83utare+Google&aq=f&oq=#hl=ro&sugexp=evnsp&xhr=t&q=evz.ro&cp=4&pf=p&sclient=psy&rlz=1G1GGLQ_RORO358&aq=0&aqi=&aql=t&oq=evz.&pbx=1&fp=fa8ff5fe69c4ae2

    Am ales intamplator articolul


    Titlu :Cum a devenit milionar un copil de 9 ani - Reportaj > EVZ.ro
    23 Nov 2010 ... si vantu a ajuns milionar in Ro tot dupa metodele astea. Si fiicele lui basescu tot asa. propaganda capitalista este mai tare decat aia ...
    www.evz.ro/.../cum-a-devenit-milionar-un-copil-de-9-ani-913289.html

    Este al patrulea articol si dupa cum vezi a preloat o parte din articol
    vreau sa stiu cum se face si pe blogspot sa apara o parte din articol sub titlu pe google
    Stiu ca nu trebuia sa postez aici dar te rog sa lasi sa vada si alti bloggeri sa ia o masura in privinta asta daca stie cineva rog sa ma contacteze pe blog sau sa lase un mesaj aici
    Am apelat la tine deoarece esti cel mai bun din ro in privinta asta

    RăspundețiȘtergere
  14. Carter, cele care apar sub primul rezultat cum sunt acestea:

    Politică
    Vezi toate ÅŸtirile!
    Sport
    Evz special etc

    se numesc Sitelinks.
    Ele sunt generate automat de google. Nu este o problema a blogurilor blogspot, pentru ca si blogurile blogspot pot avea sitelinks.
    Daca cauti dupa adresa blogului meu bloggerajutor.blogspot.com vei vedea ca apar si la mine sitelinks.
    Ele sunt in general paginile care au cele mai multe link-uri catre ele, interne sau externe.

    RăspundețiȘtergere
  15. NU spun de sitelinks eu spun ca preia o parte din articol deci sub titlu apare o parte din articol pe cand la tine nu apare daca nu ai inteles baga id carter2408 si scriem acolo sunt baiatu cu blogu

    RăspundețiȘtergere