Header Ads Widget

Cum sa faci bani cu blogul tau


Dupa ce ti-ai facut un blog si incepi sa scrii posturi de calitate, iti promovezi blogul prin diferite mijloace, vizitatorii incep sa se inmulteasca, auzi pe altii cum ca ei fac bani doar avand un blog, incepi sa te gandesti ca ai putea sa faci si tu asta, dar din pacate nu stii cum sa incepi.

Metode de a face bani cu ajutorul unui blog sunt foarte multe si fiecare in parte iti poate aduce bani. Dar eu voi vorbi din punctul meu de vedere si doar de cele pe care eu le-am incercat cu blog in limba romana

Cea mai raspandita ar fi Pey per click, gen Google Adsense, adica vei afisa diferite anunturi pe blogul tau si vei fi platit de fiecare data cand un vizitator va da clic pe un astfel de anunt, valoarea unui click variind in functie de diferite criterii, apoi alte programe de acest fel intr-o ordine aleatorie ar mai fi:


- metoda afilierii - prin aceasta metoda devii afiliat al unui site, fie el de genul celui de mai sus, sau un site de vanzari online si vei fi platit cu un anumit procent din valoarea produsului vandut prin intermediul blogului tau. Daca devii afiliat al unui program gen adsense vei fi platit cu un anumit procent din suma pe care o castiga cel care s-a inscris in program prin intermediul link-ului tau de afiliat.

- plata pe post - prin aceasta metoda poti fi platit pentru anumite articole pe care le scrii. Te poti inscrie intr-un program care se ocupa cu asa ceva, gen PayPerPost.com, sau poti avea norocul sa fii contactat direct si platit pentru a scrie un articol despre un anumit site sau produs.

- vanzare de spatiu publicitar pe blogul tau, sub forma de banner sau link simplu.

Toate site-urile de mai jos sunt site-uri pe care eu le-am folosit o perioada mai mica sau mai mare timp, cu succes sau fara succes, dar despre care eu pot sa imi dau cu parerea.
Daca voi ati mai testat si alte programe puteti sa lasati un comentariu in care sa spuneti cate ceva despre ele.

Si pentru ca blogul meu este unul despre Blogger - Blogspot, atunci sa incepem cu cea mai usoara metoda si cea mai la indemana.

-->

1. Google Adsense - este clar cel mai raspandit si cel mai renumit mijloc de a face bani pe internet. Pentru orice blogger care vrea sa castige bani cu ajutorul blogului, Adsense este cea mai buna metoda. In primul rand Google Adsense te lasa sa afisezi anunturi pe blog chiar daca ai un singur post scris. Apoi Blogger este site propietate Google si astfel adaugarea anunturilor se poate face foarte usor dupa o matoda dezvoltata de ei.

Parerea mea: in Romania castigurile adsense cu ajutorul blogului sunt foarte mici, valoarea unui clic fiind foarte mica, de genul 1, 2, 3 centi pana pe la 18 centi primiti de mine pe un clic. Altii poate castiga mai bine, dar conteaza foarte mult si cati vizitatori ai, sau cat de targhetat este continutul blogului. Deci sfatul meu este sa le puneti oricum pentru ca de pierdut nu aveti ce sa pierdeti, ci doar de castigat macar experienta daca sume mari nu.

2. A doua metoda ar fi AdBrite. Acest site te plateste la fel ca si Adsense pe clicurile primite si afiseaza anunturi in functie de continutul blogului. Din pacate, pentru Romania nu au la fel de multi Advertiseri ca si adsense si de multe ori casuta pentru anunturi este goala.

Parerea mea: L-am folosit si merge, dar destul de greu. Va sfatuiesc sa le puneti daca de exemplu blogul vostru a fost suspendat de Google Adsense sau daca aveti un blog foarte popular si sa zicem ca 3 anunturi de la google nu va sunt de ajuns.

Va puteti inscrie aici.

3. BidVertiser - la fel ca si cele de mai sus plata se face pe clicuri primite si la fel ca si AdBrite stau destul de prost la categoria advertiseri. In general accepta si siteuri cu vizitatori mai putini, exemplu fiind un site de-al meu cu putin peste 400 de unici pe zi.

Parerea mea: Identica ca si in cazul AdBrite.

Va puteti inscrie aici.

4. Neogen - este cel mai cunoscut site din Romania care plateste pe clicuri primite, dar din pacate daca inainte platea undeva la 5 - 6 centi pe clic acum printr-0 politica noua, destul de proasta zic eu, mai bine cantitate decat calitate valoarea unui clic nu prea mai depaseste 3 centi.

Exemplu: La 42 de clicuri esti platit cu 0,42 euro. Slab, slab, slab!!!
Siteu-rile trebuie sa fie aprobate inainte de a afisa anunturi

Parerea mea: Puteti incerca dar daca nu aveti peste 1000 de vizitatori nu cred ca veti reusi mare lucru.

5. Beyond Media - este unul din programele foarte bune din Romania si asta pentru ca pe langa afisarea clasica a anunturilor ofera si anunturi underline (anumite cuvinte sunt link-uite de ei si cand pui mouse-ul deasupra lor se deschide un anunt). Atat cat le ofera pentru ca si ei fiind romani, lucrurile nu puteau sa stea bine la infinit si dupa ce castigul meu pe un site unde rulam anunturi de la ei era destul de mare, dintr-o data nu a mai aparut nici un anunt underline. Si am observat asta si pe alte site-uri.
Site-urile trebuie sa fie aprobate inainte de a afisa anunturi

Parerea mea: Merita incercat in combinatie cu Adsense

Cam astea sunt site-urile care cred eu ca ar merge pe blogurile ramanesti.
Alte programe pe care le-am folosit dar si altele pe care nu le-am folosit:

Chitika - primeste numai site-uri scrise in limba engleza
Text Link Ads - blogurile trebuie sa aiba un PR destul de bun si un numar bunicel de vizitatori.
Toate site-urile trebuie aprobate.
PayPerPost.com - blogul nu trebuie sa indeplineasca nici o cerinta. Vezi fi platit pentru posturile pentru care veti fi solicitati sa le scrieti.

Trimiteți un comentariu

14 Comentarii

  1. tu ai 400 de unici pe zi=))..?!?!?!
    pana acum ai avut maxim 84=))

    RăspundețiȘtergere
  2. Decat sa dai clickuri intr-una si sa ramai fara vedere sau sa astepti vreun profit din afilieri la care doar visezi,mai bine alegi cea mai simpla solutie.Eu am instalat in afara celorlalte banere unul mic,sus,inainte de postari si am scris scris simplu DA CLIC DEDESUBT.Daca esti destept si ai putere de convingere,intr-o zi poti sa faci un milion.Mie mi-a luat vreo 4 dar e suficient.Oricum suma se poate dubla cam in doua saptamani.Cine e experimentat,stie la ce ma refer.Cu cat cunosti mai multi in messenger cu atat ai sanse mai mari,cu cat ai trafic de asemenea.Eu mai mult scriu,dar nu m-a durut mana sa las blogul sa lucreze ptr mine.Si nu iti trebuie nici macar cine stie ce cunostinte in blogareala.
    http://melicovici.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  3. nu va mai agitati atita pentru addsense de la google ia incercati sa luati legatura cu cei de la addsense sa vaedeti daca va raspunde cineva adsense e o teapa mare pe romaneste eu am rulat anunturi de la adsense pentru mai bine de 6 luni de zile trebuia sa incasez peste 2000 de dolari google mia trimis un cec pe care nu am putut sal incasez unul din mai multe care trebuia sa primesc cind am solicitat remiterea cecurilor neprimite desi la ei rezulta in panoul de control ca mi leau trimis miau inchis contul si mau anuntat foarte frumos ca nu voi mai incasa nici un cec am avut un ziar online http://euro-piata.ro si http://cupidon.name pe care au rulat anunturile de la google si publicitatea lor
    google e doar o teapa am facut contestatie dar nu mia raspuns nimeni care companie serioasa nu are un numar de telefon de supor pentru clientii lor? care companie serioasa nu are un support prin email doar google :)) eu nustiu daca cineva a incasat vreoun dolar de la ei dar noi nu iata mesajul trimis de google pe care o sal primiti atunci cind veti cere banii vostri Bună ziua ,

    De curând, când treceam prin înregistrările dvs., am descoperit că s-a constatat un risc considerabil pe care contul dvs. AdSense l-a pus agenţilor noştri de publicitate AdWords. Deoarece menţinerea contului în reţeaua noastră de editori ar fi putut aduce în viitor daune financiare agenţilor noştri de publicitate, am hotărât să vă dezactivăm contul.

    Vă rugăm să înţelegeţi că am considerat acest pas necesar pentru a proteja atât interesele agenţilor noştri de publicitate, cât şi ale altor editori AdSense. Înţelegem neplăcerile pe care vi le-am provocat şi vă mulţumim anticipat pentru înţelegere şi pentru colaborare.

    Nu răspundeţi acestui e-mail dacă aveţi întrebări despre contul dvs. sau despre măsurile pe care le-am luat. Puteţi găsi mai multe informaţii vizitând https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=57153.

    Cu sinceritate,

    Echipa Google AdSense

    RăspundețiȘtergere
  4. Banii se trimit si in Romania.
    Eu am incasat bani si prin cec si prin Western Union.
    Suport prin email este asta: adsense-support@google.com.
    Cred ca contul ti l-au suspendat pentru nerespectarea termenilor si conditiilor, dar e adevarat ca mai fac si gafe.

    RăspundețiȘtergere
  5. auzi baiatule care esti admin-istrator pe blogul asta :)) plssss bagama in lista de mess tero_alex008 a vreau mi multe informatii... mi-am facut vreo 3 bloguri dar tot nu am inteles cum ma inregistrez sau cum imi vin banii sau POT PIERDE BANI ???? plssssssssssssss bagama >>>> TERO_ALEX008

    RăspundețiȘtergere
  6. Am lucrat si eu cu AdSense ! Iata un screen :
    http://s016.radikal.ru/i334/1010/51/0c00169f32ca.jpg

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer sa va spun mie mi-e frica cu adsense pt ca o data mi-au mai inchis contul si nici in ziua de azi nu am aflat care a fost problema :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum pun bara aceea de la sfarsitul unui articol astfel incat cel care a citit imi poate da o nota sau un calificativ?
    MUltumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dane zi si mie mai pe intelesul prostului si incepatorului asa cum sa fac cu adsense asta,ca mi-am fct cont,am adaugat widgetul adsense si de aici m-am blocat,nici macar nu-mi apare pe blog. Multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  10. dar unde ma inscriu pe beyound media pentru ca nu merge linkul...?

    RăspundețiȘtergere
  11. sa le trag la .... cu adsense u lor :)) mai bine nu mai faci nimic

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu folosesc de cateva zile cpcGalaxy.com si am ramas impresionat de rezultate. Primesc intre 0.5 si 1.5 usd pe fiecare click inregistrat, reclamele sunt destul de atractive, si fac aproximativ 20 usd zilnic cu un site micut, cu reviews din domeniul auto. Recomand!

    RăspundețiȘtergere
  13. Folosesiti "Autoblog Writer" http://iup.ro/s/4481 va alegeti cuvinte cheie si el creaza articole pentru voi, in felul accesta puteti castiga timp si bani. :)

    RăspundețiȘtergere