Header Ads Widget

Cum sa schimbi un template (sablon) pe Blogger

Cum sa schimbi un template (sablon) pe Blogger sau schimba un sablon blogspot in 4 pasi. Sunt doua variante prin care va puteti schimba sablonul pe blogger si le vom arata pe ambele aici.

Atunci cand iti faci un blog pe Blogger ai optiunea de a alege un sablon care sa fie fata blogului tau. Blogspot iti da ocazia de a alege intre 16 sabloane care de ce sa nu recunoastem nu sunt prea stralucite.

Cu totii am vazut pe web o gramada de bloguri hostate gratuit pe Blogger si multe dintre ele nu aveau un sablon default si asta pentru ca sabloane modificate se gasesc peste tot pe internet si in diferite formate. Sunt cu dou coloane, cu trei coloane, cu o coloana si in sute de culorii. Cu o simpla cautare pe internet poti gasi sute de sabloane mai originale sau nu.

Cauta si printre sabloanele blogger create de mine.

Deci dupa ce am gasit sablonul care ne place si care credem ca se potriveste mai bine stilului nostru, nu ne ramane decat sa schimbam actualul sablon pe care il avem.


Varianta 1
1. In primul rand trebuie sa descarcam sablonul cel nou in calculator. Sablonul este un fisier XML deci aveti grija ce descarcati.

2. Conectati-va in contul vostru Blogger si accesati tabul: "Sablon""


3. Descarcati in calculator o copie a actualului sablon pe care il aveti pe blog. In caz ca ceva nu merge bine sa puteti reveni la sablonul initial.



Pas optional
Acum vine partea mai nasoala a lucrurilor, in special pentru cei care au blogul mai vechi si au o multime de gadget-uri adaugate in elementele de pagina. Din pacate nu aveti alta varianta pentru a va transfera gadget-urile din blogul vechi in cel nou decat facand acest lucru manual.

Metoda mea este urmatoarea:
Deschideti un un editor de text cum ar fi Notepad si va copiati fiecare gadget il el. Salvati-l intr-un loc unde sa il gasiti.

4. Dupa ce ati salvat o copie a sablonului este timpul sa incarcati noul sablon pe blogger. Din pagina "Aspect" dati clic pe butonul "FaceÅ£i o copie de rezervă/RestabiliÅ£i" si apasati butonul "Choose"  pentru a cauta in calculator fisierul XML al noului sablon.  Apasati "Incarcare" si fisierul se va incarca pe blog.



Daca aveti blogul nou facut si nu aveati obiecte gadget instalate, atunci sablonul vostru s-a incarcat si puteti sa va vizualizati blogul.
Daca aveati deja gadget-uri atunci veti primi un avertisment in care vi se spune ca noul sablon pe care vreti sa-l instalati nu contine unele obiecte widget (gadget) - adica pe cele pe care le aveati deja instalate pe blog. Si vor fi insirate toate widget-urile care nu exista pe noul sablon.

Vi se ofera posibilitatea de a pastra obiectele widget prin apasarea butonului: Pastrati widget-urile sau stergerea lor prin apasarea butonului: Stergeti widgeturile.


Cum pe noi ne intereseaza sa le pastram, vom apasa butonul:  Pastrati widget-urile

Dupa ce ati apasat acest buton noul sablon s-a incarcat si va puteti vizualiza blogul. E posibil sa fie nevoie de o noua rearanjare a obiectelor gadget.

Varianta 2
Pe langa varianta prezentata mai sus, mai este o alta varianta de inlocuire a sablonului vechi si o voi prezenta in continuare si pe aceasta.

Intrati la Aspect si dati clic pe butonul Editati html si in fereastra deschisa va apare codul sablonului vostru. Bifati casuta de extindere a codului: Extindeţi şabloanele control si selectati si stergeti tot codul.

Deschideti fisierul XML care contine codul noului sablon, de preferat cu Notepad sau cu un editor html. Selectati tot codul din fisier si copiati-l in caseta codului html de pe blog, cea de unde ati sters codul.

Previzualizati si daca nu sunt erori salvati sablonul.

Nu uitati sa va abonati la feed-ul blogului.

-->


Video: Cum sa schimbi un sablon pe Blogger

Trimiteți un comentariu

51 Comentarii

  1. Salut. Cum creezi categorii pe blobspot?
    Poti sa faci un tutorial despre asta? sau sa-mi iei adresa de mess si sa-mi spui acolo.
    Mersi.

    Salve.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si daca fac exact ce spui tu mai sus si imi zice treaba asta "Nu vă putem salva şablonul
    Vă rugăm să corectaţi eroarea de mai jos şi să ne înaintaţi şablonul dvs. din nou.
    Şablonul dvs. nu poate fi analizat, deoarece nu este bine format. Vă rugăm să vă asiguraţi că toate elementele XML sunt închise cum trebuie.
    Mesaj de eroare XML: Content is not allowed in prolog."

    Ce e de facut???

    RăspundețiȘtergere
  3. Asigurate ca incarci un sablon creat pentru Blogger in format XML.
    Daca intradevar ai un sablon pt. Blogger e posibil ca pe undeva in codul lui sa fie o greaseala. Sincer nu am intalnit niciodata eroarea asta.

    Te sfatuiesc sa alegi un alt sablon, sau daca chiar vrei acest sablon trimite-mi fisierul XML printr-un mail si ma voi uita pe el.
    Adresa mea de mail o gasesti in pagina de contact.

    RăspundețiȘtergere
  4. baftosilor,eu n-am reusit nici sa downloadez sablonul. cica n-am voie:-??

    RăspundețiȘtergere
  5. Vă rugăm să confirmaţi faptul că următoarele controale trebuie să fie şterse. Toate datele de configurare ale acestor controale se vor pierde.

    dar nu se poate sa nu fie sterse?

    RăspundețiȘtergere
  6. Şablonul dvs. nu poate fi analizat, deoarece nu este bine format. Vă rugăm să vă asiguraţi că toate elementele XML sunt închise cum trebuie.
    Mesaj de eroare XML: Content is not allowed in prolog.
    Acesta este mesajul care imi apare cand vreau sa pun alt sablon...ajutati-ma va rog!!:X

    RăspundețiȘtergere
  7. Denisa foloseste metoda din articolul meu si nu cea prin Copy si Paste.

    RăspundețiȘtergere
  8. am downloadat bla bla si acum cum fac sa pun alt sablon, adica nu mai gasesc chestiile alea legate de font, postare etc WTF ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca sa inteleg si eu ... ai downloadat, nu stii cum sa pui alt sablon, adica nu mai gasesti chestiile alea legate de font, postare (WTF)

    Poate vrei sa reformulezi si sa pui o intrebare asa cum trebuie, asta daca vrei sa fii ajutata ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceeasi problema o intampin si eu...noul sablon nu imi permite accesul in panoul de administrare/ personalizare!

      Ștergere
  10. Ceva numi merge zice ca fisierele XLM sau cv de genu nu sunt bine inchise:(

    RăspundețiȘtergere
  11. Probabil ca sablonul nu e formatat cum trebuie. Alege alt sablon.

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi spune la fel orice temple as pune chiar si din cele create de tine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Gata am reusit.Multumesc oricum.Dar am alta proplema.
    Nu pot sa pun mniu orizontal.Nu gasesc bucata de cod.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu nu am buton de browse. Ce e de facut ? :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Codruttzz daca folosesti noul blogger e imposibil sa nu ai.
    E posibil sa fi trecut din greseala la sablonul clasic. Vezi daca in loc de Aspect ai cumva tabul Sablon. Daca da, da clic pe el, apoi pe Personalizati designul, apoi pe Modernizati-va sablonul si alege unul din sabloanele default.Acum ai revenit si ar trebui sa vezi tabul Aspect. Acum poti urma tutorialul din aceasta pagina.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am nevoie de ajutor, daca se poate. Am schimbat sablonul la blog si acum nu mai pot intra in personalizare. Ce ma fac? :D

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  17. minoki unde anume nu poti intra? La Elemente de pagina, la Editati html, la setari? Da mai multe detalii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceeasi problema o intampin si eu...noul sablon nu imi permite accesul in panoul de administrare/ personalizare!

      Ștergere
  18. Hei. cum fac ca in loc de movie sau about me sa scriu altceva de ezemplu: cum cumpar?! depsre mine..cum schimb acel text?

    trimie-mi un mail la lari_hell@yahoo.com

    te rog ;;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Meci mult!
    M-au ajutat sfaturile tale:D >:D< >:D<

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut ,zimi si mie te rog cum pot schimba numele unui template xml pe care lam descarcat de pe un site si are un nume al lui,si eu vreau sa schimb numele lui cu numele meu pe care vreau sa al pun la blog,astept raspunsul tau te rog .Un salut poti a ami raspunzi aici dutyca_boos_25@yahoo.es te rog

    RăspundețiȘtergere
  21. Salut. As avea o intrebare. Cum pot lasa spatiu mai mult intre elementele din bara din dreapata? Mi se par foarte apropiate si dau un aspect incarcat.

    RăspundețiȘtergere
  22. eu am un blog pe blogspot si nu imi merge sa imi incarc un sablon nou altul decat cele de acolo....si imi zice ca..Nu vă putem salva şablonul
    Vă rugăm să corectaţi eroarea de mai jos şi să ne înaintaţi şablonul dvs. din nou.
    Şablonul dvs. nu poate fi analizat, deoarece nu este bine format. Vă rugăm să vă asiguraţi că toate elementele XML sunt închise cum trebuie.
    Mesaj de eroare XML: Content is not allowed in prolog....CE VREA SA INSEMNE ASTA?CINE MA POATE AJUTA? APOSTOLMARIUS46

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  24. mie mia mers :)
    ms mult:-*

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ,am si eu nevoie de ajutor !Am schimbat template-ul la blog iar acum imi apare titul blogului peste cel de la temptlate.Cum fac sa imi apara decat titlul meu ?

    RăspundețiȘtergere
  26. Nela, m-am uitat in sursa sablonului si din pacate imaginea care formeaza corpul sablonului contine si scrisul care iti apare sub titlul blogului tau.
    Asta e imaginea: http://1.bp.blogspot.com/_kMUpUqMmduA/STCqRMtK9mI/AAAAAAAAAE0/rYuLBWwnXQQ/s1600/feed.jpg

    Va trebui sa modifici imaginea intr-un program de editare a imaginilor, sa o hostezi undeva si apoi sa inlocuiesti url-ul din codul sablonului.

    Pe blogul de unde ai descarcar-o nu erau indicatii in acest sens?

    RăspundețiȘtergere
  27. Daniel,multumesc mult...am reusit !de aici l-am luat http://btemplates.com/2008/blogger-template-food/ nu scria nimic in readme dar acum am citit comentariile si vad ca aveau aceeasi problema.Inca odata multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  28. Sall!am aplicat si eu un sablon de-al tau da nu pot sa ii modific design aspectu , avansat , imi zice: adaugati stilul css aici pt a suprascrie stilurile existente. astept raspuns ms.

    RăspundețiȘtergere
  29. Zeke, sabloanele mele sunt facute demult si nu sunt compatibile cu designer-ul de sabloane. Poate fi modificat doar codul lui prin pagina Editati html.

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna Daniel! zimi si mie te rog programu de facut teme blogspot.ms

    RăspundețiȘtergere
  31. Daniele mai traiestii ? imi raspunzi s-au nu?

    RăspundețiȘtergere
  32. Singurul program pe care il stiu este Artisteer. (www.artisteer.com)
    Din pacate nu este gratuit.

    RăspundețiȘtergere
  33. Daniel ms pt raspuns. am vazut cateva create de tine si aratau ok,tu cu respectivu le-ai creat, s-au cu altul.

    RăspundețiȘtergere
  34. Eu le-am facut din coduri. Dar il am si eu instalat in calculator si chiar genereaza niste sabloane foarte bune. Din pacate am doar varianta free si aceasta pune un watermark urat pe ele si nu le pot pune pe blog sa le puteti descarca.

    RăspundețiȘtergere
  35. Se fac greu din coduri ? cum le faci ?


    p.s.Mc pt raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  36. Re again! zimi si mie plz se fac greu din coduri ? e vreun tutorial pe youtube ? ast raspuns mc.

    RăspundețiȘtergere
  37. Elena, nu se fac greu dar tebuie sa stii macar CSS si ceva html.
    Nu stiu daca sunt tutoriale pe Youtube. Probabil ca da, dar nu cred ca vei invata sa lucrezi cu codurile din acele tutoriale.

    Cauta pe google "tutoriale css" si incearca sa inveti. Apoi iti poti face un blog de proba si vei putea sa experimentezi pe el. Faci modificari in coduri si cu functia de previzualizare vezi ce anume si cum se schimba structura sablonului datorita modificarilor pe care le faci.

    RăspundețiȘtergere
  38. MC pt tot Daniel, succes in continuare ai un super blog.

    p.s: din pacate in css nu stiu nimic, iar in html foarte putin. :|

    RăspundețiȘtergere
  39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  40. Acum nu mai e asa blogger si nu reusesc sa gasesc cum pot modifica si pune un sablon prestabilit din computer :(

    RăspundețiȘtergere
  41. Dar daca ai "Blogul cu aspect nou"? Care sunt pasii pentru a pune o tema pe blogul tau?! Mersi

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna


    Vreau sa te rog ceva, cand incerc sa incarc noul sablon imi apare o eroare la Xml iar cand incerc prin metoda cealalta si deschid sablonul prin notepad imi apar numai heroglife nu se intelege codul.

    RăspundețiȘtergere
  43. sabloanele sunt de rahat, nu te lasa sa intri in panoul de administrare, stergele.

    RăspundețiȘtergere
  44. Am descarcat un sablon de pe btemplate.com, Pretty theme, dupa prima metoda de mai sus.Din vechiul sablon, care era un sablon blogger, a ramas titlul blogului, care cumva ciudat, s-a interpus intre imaginile noului sablon. Adica e deaspura fundalului, dar sub o alta imagine din noul sablon. Totul ar fi ok daca latimea coloanei din dreapta ar fi putin mai mare. Cum pot sa modific latimile? Nu ma pricep la HTLM.

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna ziua am si eu aceeasi problema. gasesc sablon il descarc si cand sa il incarc imi da eroarea Şablonul dvs. nu poate fi analizat, deoarece nu este bine format. Vă rugăm să vă asiguraţi că toate elementele XML sunt închise cum trebuie.
    Mesaj de eroare XML: Content is not allowed in prolog." ce sa fac? va rog mult sa ma contactati pe e-mail-ul bibi_dulcica13@yahoo.com daca puteti sa ma ajutati. multumesc si o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  46. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere