Header Ads Widget

Cum sa-ti adaugi blogul tau blogspot in Google Webmasters

Google Webmasters este un serviciu gratuit oferit de Google care permite detinatorilor de site-uri sa verifice informatii privind indexarea paginilor si informatii care sa-i ajute la o optimizare mai buna a site-urilor. Le permite webmasterilor sa trimita un sitemap al site-ului catre Google pentru ca paginile site-urilor sa fie indexate mai usor, le permite sa genereze si sa verifice un fisier robots.txt pentru site si pot vedea care sunt cuvintele cheie prin care site-ul este gasit de vizitatori in cautarile pe Google. De asemenea, in Google Webmasters sunt afisate link-urile interne ale site-ului si link-urile pe care site-ul respectiv le are de la alte site-uri.

Pentru a avea acces la Google Webmasters si implicit la toate facilitatile oferite de acest serviciu este necesar sa aveti un cont personal Google. Daca nu aveti unul, puteti sa va faceti un cont aici.
Odata contul creat, accesati http://www.google.com/webmasters/tools si logati-va cu adresa de mail si parola contului vostru Google.


De obicei, daca contul Blogger este creat cu aceeasi adresa de mail Gmail si aceeasi parola, blogul vostru ar trebui sa fie adaugat automat in Google Webmasters si atunci misiunea voastra se incheie aici. Puteti sa verificati in liniste facilitatile oferite de serviciu dar aveti grija ca primele informatii despre blogul vostru pot aparea cu o intarziere de pana la o saptamana.

In cazul in care blogul vostru nu este adaugat automat in Google Webmasters iata ce trebuie sa faceti pentru a va adauga blogul si pentru a-l verifica.

Intrati in contul vostru Google Webmasters si adaugati blogul vostru. Dati clic pe butonul: Adaugati un site si introduceti url-ul blogului vostru. Dati click pe Continuati.


Veti fi apoi directionati catre o pagina in care veti putea alege metoda prin care sa confirmati ca sunteti proprietarul blogului. Alegeti metoda: Etichetă HTML.


Copiati metaeticheta generata de Google si intr-un alt tab de browser intrati in contul vostru Blogger. Intrati la sectiunea Sablon apoi clic pe Editati html si apoi pe Accesati.
Gasiti tagul <head> (este chiar la inceput) si imediat dupa el lipiti metaeticheta generata de Google.



Acum va puteti intoarce in contul Google Webmasters si sa apasati butonul "Confirmati" Daca totul este in regula ar trebui sa apara un mesaj care sa va confirme ca blogul vostru a fost verificat si va puteti verifica in liniste facilitatile oferite de serviciu Google Webmasters. Aveti insa grija ca primele informatii despre blogul vostru pot aparea cu o intarziere de pana la o saptamana.

Trimiteți un comentariu

23 Comentarii

  1. Pana aici e bine, pe mine ma interesa sa vad ce sitemap e recomandat pentru un blog care are mai putin de 500 articole.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut!Articolul este foarte util.am cateva bloguri pe blogspot si m-am lovit de aceasta problema.acum am o intrebare : Este indicat sa adaugi noile posturi in "fetch as googlebot"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu influenteaza cu nimic indexarea blogului, este doar orientiv pentru a vedea cum preia google pagina. Metataguri, postarea, etc.

      Ștergere
  3. Stiu ca nu are legatura cu subiectul dar nu mi-ai raspuns la un comentariu postat si sper sa vezi aici.Cand descarc de pe net un sablon si il pun pe blogul meu se modifica copyright singur in numele blogului meu si nu stiu sa il schimb e pacat de munca omului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acel copyright este facut special sa se tranforme in titlul si url-ul blogului pe care se instaleaza sablonul. Mai mult ca sigur ca langa el este si link-ul persoanei care a creat sablonul.

      Ștergere
  4. Deci are ceva daca il incarc pe blog ? sper sa nu se supere nimeni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu are nimic. Acel cod este specific platformei blogger si cel care l-a pus acolo a stiut de ce il pune.

      Ștergere
  5. Buna, mai am o intrebare vreau sa imi pun efectul de colt indoit insa am un sablon de pe net si nu gasesc codul <body exp ..... ma poti ajuta ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Am si eu o intrebare sti vreo varianta pentru bloger sa pun la video cum pe vordpress taburile alea ca sa poti posta mai multe surse video pe o pagina sa nu le mai pui mereu una sub alta?

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte util. multumim. am facut si eu asta. www.icoanamea.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua, as vrea sa ma lamuriti cu o problema. Este posibil ca daca google-ul imi indexeaza instant o pagina sa nu mai trebuiasca sa indexez eu singura postarile pe google webmasters preluare ca google? Este posibil ca aceasta indexare facuta de mine manual sa-mi scada nr. de afisari? Multumesc pentru raspunsurile anterioare foarte lamuritoare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Ziua am si eu o intrebare.. am schimbat tema la blog si nu mai gasesc blogul pe google.ro din ce cauza? astept un raspuns Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Util articolul!
    Am si eu o intrebare. Cum procedez ca sa verific daca blogul meu e in google sand box?
    http://www.totusi-iubirea.blogspot.ro/
    Merci!

    RăspundețiȘtergere
  11. Salvarea mea! Este primul meu blog si nu intelegeam absolut deloc procedura de verificare .Bine ca am gasit pagina ta si am reusit .Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  12. www.nfs-world-hack.com/ download nfs world money hack. gracious!

    RăspundețiȘtergere