Header Ads Widget

Blogger - Widget cu Total posturi si comentarii pe blog

Acest widget pentru blogurile de pe Blogger se adauga in sidebar si arata numarul total de posturi si comentarii de pe blog. Se foloseste de feed-ul default al blogului pentru a extrage numarul de postari si numarul de comentarii, deci trebuie sa aveti activat feed-ul blogului pe una din variante "Complet" sau "Pe scurt".

Widget-ul este gasit aici (total comment count in blogger) si modificat de mine prin adaugarea catorva elemente CSS pentru a arata cum doresc eu.

Widget-ul arata asa:


Deci daca doriti acest widget pe blogul vostru blogspot, in prima faza trebuie sa va conectati in contul vostru Blogger si apoi sa urmati calea "Aspect --> Elemente de pagina --> Adaugati un obiect gadget". Din pagina deschisa alegeti "HTML/JavaScript" si puneti un titlu, oricare doriti.


Apoi in campul pentru continut adaugati urmatorul cod:

<div style="border:1px solid #9E5205;color:#9E5205; padding:4px;">
<script style="text/javascript">
function showpostcount(json) {
document.write('Total posturi pe blog <b><i> <font color="#3366FF" size="3">' + parseInt(json.feed.openSearch$totalResults.$t,10) + '<br></font></i></b>');
}</script>

<script src="http://bloggerajutor.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=showpostcount"></script>

<hr />

<script style="text/javascript">
function showcommentcount(json) {
document.write('Total comentarii pe blog <b><i> <font color="#3366FF" size="3">' + parseInt(json.feed.openSearch$totalResults.$t,10) + '<br></font></i></b>');
}</script>

<script src="http://bloggerajutor.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=showcommentcount"></script>
</div>


Nu uitati sa schimbati adresa blogului meu cu adresa voastra in cele doua locuri din cod. In plus daca doriti sa mai modificati cate ceva, aici sunt locurile unde se poate:

- Pentru a modifica culoarea bodurii cauta acest cod  border:1px solid #9E5205 si schimba ce este cu potocaliu. Aici gasiti un tabel de culori din care va puteti alege o culoare.

- Pentru a schimba culoarea textului (nu a numarului de postari) cauta acest cod  color:#9E5205 si schimba ce e cu verde.

- Puntru a modifica culoarea numarului de postari si a numarului de comentarii cauta acest cod color="#3366FF  si schimba ce e cu albastru.

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Mi-am pus si eu acest widget, insa ceva nu e cum ar trebui sa fie.
    In momentul de fata imi arata ca am 161 de postari, iar in tabloul de bord imi arata cum ca ar fi 197 - care e de fapt suma reala.
    Care e oare cauza.
    Am schimbat adresa de blog sa fie a mea si imi este activat si feed-ul de poatsri + comentarii pe complet!
    In campul 'Adresă URL pentru redirecţionarea feedului de postări' (din panoul de control) nu am introdus nimic - e de aici problema?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si eu acest gadget de mai mult timp, dar de o perioada numarul de comentarii a stagnat, cel de postari imi arata aproximativ bine (-2 )...
    Care sa fie cauza?
    Mersi anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Numarul de comentarii mi-l arata bine, insa numarul postarilor este gresit ( in tabloul de bord am 260, widgetul imi arata ca am 219 )

    RăspundețiȘtergere
  4. posibil ca nu ati modificat ambele link-uri din script! :-??

    RăspundețiȘtergere