Header Ads Widget

Cum sa pui FeedBurner pe Blogger - Blogspot

Inainte de a afla cum se pune un Feed de la FeedBurner pe Blogger sa vedem mai intai ce este un feed (flux web).

Ce este un Feed?

Potrivit Wikipedia un feed este "un format de date utilizat pentru a oferi utilizatorilor conţinut sau sumaruri de conţinut web împreună cu legături către conţinutul complet al respectivei surse de informaţii şi alte metadate, actualizate frecvent. Fluxurile web oferă această informaţie sub forma unui fişier XML".

Feed-urile permit cititorilor fideli ai unor bloguri sau site-uri sa fie informati de actualizarea acestora prin folosirea unui soft special numit feed reader (aggregator).

Deci, in mod normal un distribuitor de conţinut publică un link spre un flux la care utilizatorii se pot abona folosind un aggregator, care poate fi un serviciu online sau un program ce rulează pe calculatorul utilizatorului. Acest program verifică periodic feed-urile şi anunţă dacă apare continut nou.

Dupa ce am vazut ce este un Feed cred ca ar fi bine sa vedem si ce este FeedBurner.

Ce este FeedBurner?

FeedBurner este un manager si un furnizor de feed si care preia feed-urile de pe bloguri si site-uri si le converteste intr-un feed special. El furnizeaza analiza de trafic foarte amanuntita in legatura cu abonatii la feed. Si pentru ca Google a cumparat site-ul Feedburner acum puteti sa introduceti si reclama Adsense pe feed.
Deci practic FeedBurner ne intereseaza pentru ca el se ocupa de tot, iar noi doar vedem cati abonati avem.

Pentru a putea pune FeedBurner pe Blogger trebuie doar sa ne conectam pe site cu ajutorul contului Google. Intri pe Google Feedburner si completezi casutele cu datele de la acontul tau Google. Dupa ce v-ati conectat veti vedea o casuta in care trebuie sa introduceti adresa blogului sau a feedului.



Cel mai simplu este sa introduceti adresa blogului iar sistemul va detecta automat adresa de feed. Dati clic pe Next si cum Blogger are doua surse pentru feed vi se va cere sa bifati una dintre ele. Bifati pe oricare dintre ele si apasati Next.



In pagina urmatoare veti vedea noua adresa de feed si titlul feed-ului. Dati iar clic pe Next si gata feed-ul tau este live.

Dati clic pe "Skip directly to feed management" din partea de jos a paginii pentru a va administra feed-ul. Apoi clic pe tabul "Publicize" si apoi alegeti "Chicklet Chooser".



Bifati una din primele 2 iconite, derulati pagina in jos si veti gasi codul Html pe care trebuie sa il puneti in blogul vostru. Dati 'Copy' la cod apoi logati-va in contul vostru Blogger. Urmati calea "Aspect ---> Elemente de pagina ---> Adaugati un Gadget" si alegeti optiunea 'Adauga Html'. Adaugati codul copiat de pe FeedBurner si dati un un titlu gadget-ului. Salvati si vedeti blogul.

Daca totul arata ca in imaginea de mai jos atunci felicitari tocmai v-ati pus feed de la feedBurner.



Adauga si un FeedCount

FeedCount este un buton in care este afisat numarul de abonati ai blogului.
Pentru a adauga counter-ul la blog trebuie sa va duceti la FeedBurner dati clic pe tab-ul "Publicize" apoi pe "FeedCount". Alegeti unul din butoane apoi puteti modifica culorile butonuli.

Copiaza codul html, dute la Blogger si urmeaza aceeasi pasi ca mai sus pentru a publica butonul pe blog. Sau puteti sa il puneti in acelasi element de pagina pe care l-ati ales pentru Chicklet.



Nu uitati sa va abonati la Feed-ul blogului.

Trimiteți un comentariu

15 Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, a picat la fix aceasta informatie, sa vad acum ce iese. Multumesc, sper sa gasesc si alte informatii necesare blogutului meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. am reusit sa fac si feedburner si feedcount...doar ca m-am tot invartit pe site acolo si tot nu am reusit sa "transform cumva iconul de feeburner"...adica...ceva de genu': vrei sa primesti postarile pe email?! si sub asta o casuta pentru introducerea adresei e mail...sau asta e altceva?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum fac sa se deschida in alta pagina de net? http://porumbeidelabuzau.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  5. esti super tare frate sa stii ca ma ajutat foarte mult articolele de pe blogul tau da si mie adresa ta de mess

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna gasit admin, am o problema care ma necajeste si nu stiu sa o rezolv. Pe blogul meu, http://dulcesarat.blogspot.com am un feedburner, insa am pierdut multe linkuri catre saitul gustos, pt ca am facut mereu modificari la unele postari, in momentul in care la anumite retete pe care le-am gatit din nou am obtinut poze mai frumoase, bineinteles ca am inlocuit pozele mai nereusite, sau daca am gasit greseli de ortografie, le-am corectat, nestiind ca feedul trebuie reactualizat. Se mai poate face ceva? Uite un ex: http://www.gustos.ro/bloguri-gustoase/2010-07-14 aici apare o postare a mea, daca dai clik pe ,,aricol complet,, uite ce apare: http://feedproxy.google.com/~r/Dulcesarat/~3/T9hZ_Uc9qc4/sosit-premiul-la-concursul-gateste-cu.html Se mai poate indrepta ceva????????? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  7. m-as abona daca as sti cum, cand dau pe abonare apare cu totul altceva, am vazut pe unele bloguri ca exista o casuta libera sub "aboneaza-te" si acolo e foarte simplu sa-mi scriu adresa de mail. Exista si aici asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut mi-a aparut urmatoarea "The URL does not appear to reference a valid XML file. We encountered the following problem: Error on line 6: The reference to entity "zx" must end with the ';' delimiter.
    Identify Feed Source " Nici nu stiu ce sa modific

    RăspundețiȘtergere
  9. ms de tutorila, mi-a fost de folos, am folosit pentru Romanian Feed

    RăspundețiȘtergere