Header Ads Widget

Folosește strategia teoriei jocurilor pentru a beneficia de o viață mai bună!

Află ce înseamnă strategia teoriei jocurilor și cum o poți utiliza pentru a te bucura de o viață mult mai bună.

Teoria jocurilor este, de fapt, un studiu al jocurilor privit din perspectiva matematică și se referă numai la jocuri de strategie între doi sau mai mulți jucători concurenți. De obicei, există un set clar de reguli care definesc posibilele mișcări pe care fiecare jucător le poate face la fiecare moment în joc și un scor rezultant pentru fiecare jucător la sfârșitul fiecărei runde a jocului. Nu trebuie făcută nicio asemănare între teoria jocurilor și teoria riscului pe care o identificăm la diverse jocuri ca la aparate sau alte jocuri de noroc.

De ce nu trebuie să se confunde teoria jocurilor cu teoria riscului de la jocurile de noroc?

Deși cele două se suprapun, teoria riscului de la jocurilor de noroc se aplică jocurilor cu rezultate nesigure, cu unul sau mai mulți jucători, care implică prezența sau absența unor aptitudini de joc. Se poate spune că teoria jocurilor este despre jocuri de îndemânare și teoria riscului la jocurile de noroc despre jocuri de noroc (deși un joc de jocuri de noroc cu un singur jucător care implică o anumită abilitate nu ar fi un subiect al teoriei jocurilor).

Video pokerul, care implică doar un singur jucător ce încearcă să facă combinații câștigătoare, are un element de îndemânare, dar nu ar mai fi un subiect pentru teoria jocurilor. Dar jocul live, jucat între două sau mai multe persoane, este un subiect potrivit pentru teoria jocurilor. De fapt, jocurile de poker, în special versiunile lor simplificate, au fost folosite ca paradigme în teoria jocurilor de către John von Neumann, care a fondat teoria jocurilor moderne în anii ‘20.În mod similar, teoria jocurilor nu se aplică jocului de blackjack, chiar și atunci când un jucător de cărți priceput câștigă la cazino.

Există jocuri de cooperare versus jocuri de ne-cooperare, jocuri cu sumă zero (sau mai exact, sumă constantă) față de jocuri cu sumă care nu este nulă (zero), jocuri simultane versus jocuri secvențiale, jocuri cu informații perfecte versus jocuri cu informații imperfecte și jocuri cu doi jucători versus jocuri cu trei sau mai mulți jucători. Există, de asemenea, jocuri simetrice și asimetrice, jocuri infinite, jocuri combinatoriale, jocuri repetate, jocuri discrete sau continue, jocuri populare, jocuri stochastice, meta-jocuri și așa mai departe.

Teoria jocurilor a fost inițial dezvoltată ca un model matematic pentru studierea și predicția comportamentului economic. Dar o mare varietate de jocuri pe care teoretizarea jocului o are în vedere se bazează pe valoare ca model sau instrument pentru multe domenii, inclusive pentru alte domenii de activitate, așa cum este biologia evoluției, filozofia, științele politice, informatică și, bineînțeles, jocuri de noroc mulți-personale, cum ar fi pokerul.

Principalul obiectiv al teoriei jocurilor este concentrarea atenției pe jucătorii pe deplin raționali, inteligenți. Teoria jocurilor își dorește sasă răspundă la întrebarea "Care este cel mai bun mod de a juca împotriva adversarilor care gândesc precum o fac eu?" Nu se pune accentul pe modul de a juca împotriva unui anumit adversar cu o anumită strategie (deși acest lucru poate fi un pas în un algoritm pentru găsirea unei strategii optime). Este ca și cum un geniu are juca împotriva unui geamăn perfect.

"Informațiile perfecte" în teoria jocurilor nu înseamnă că știi viitorul, ci înseamnă că fiecare jucător are informații perfecte despre trecut (și prezent, dacă există mișcări simultane ale unor jucători diferiți). Nu există informații ascunse pe care un jucător să le știe, iar altul nu, cum ar fi cărțile ascunse ale unui jucător într-un joc de poker. Totul ține de echilibru, studio și de plăcerea de a juca, gândindu-te mai înainte de a câștiga, cum să te distrezi la jocurile de noroc din cazinourile online!

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii