joi, 24 ianuarie 2013

Personalizarea paginii 404 la blogurile Blogger

Vom vedea astazi cum sa personalizam pagina "404 - pagina nu este gasita" pe blogurile hostate pe platforma Blogger blogspot.

Pagina 404 este o optiune introdusa de mult de catre blogger, dar personalizarea ei nu a fost posibila decat de curand prin adaugarea unei optiuni noi in setarile blogului.


Ce este o pagina 404
1. O pagina 404 apare atunci cand un vizitator tasteaza gresit o parte din url-ul generat de blogger atunci cand se creeaza o postare.

2. Pagina 404 mai apare atunci cand ati sters un articol si acel articol avea link inapoi catre el dintr-o alta postare scrisa de voi sau dintr-un link inapoi catre el de pe alt blog sau site. Vizitatorii dand clic pe un astfel de link aterizeaza intr-o pagina 404 in care i se spune sec ca acea pagina nu mai exista pe blog.


De aceea, pentru a nu pierde acel vizitator este bine sa personalizam pagina 404 si sa-l indrumam catre alte parti importante ale blogului.

Crearea continului pentru pagina 404
Continutul paginii 404 se adauga din setarile blogului si poate contine cod html, CSS si JavaScript.
Pentru crearea continutului va puteti folosi de un editor html de genul Dreamwever, dar eu va propun o metoda mult mai simpla si usoara.

Pagina 404 are aceeasi latime ca o postare normala asa ca puteti crea continutul ei intr-o postare noua de blog.
Intrati in contul vostru blogger si apasati butonul: "Postare noua". Pune in postare o imagine 404 de genul celei de sus, scrie ceea ce doresti sa vada vizitatorul, pune link-uri, javascript, personalizeaza cu CSS, fa postarea asa cum vrei tu.

Cand credeti ca ati terminat, intrati in modul html al editorul de text, selectati totul si copiati.

Intrati apoi la "Setari - Preferinţe de căutare - Erori şi redirecţionări"  si alegeti sa editati optiunea  "Conţinut personalizat pentru „Pagina nu a fost găsită”". In casuta deschisa lipiti codul copiat si apoi salvati.

Vedeti pagina 404
Pentru a vedea pagina 404 creata intrati pe un url gresit al blogului vostru.
In url-ul de mai jos inlocuiti ce este scris cu rosu cu url-ul blogului vostru si apoi adaugati in bara de adrese a browserului pentru a accesa pagina 404 pe care ati creat-o.

14 comentarii:

 1. Your financial independence is here

  http://primul.glbonus.biz

  RăspundețiȘtergere
 2. Mi-a dat eroarea asta ce fac? HTML-ul dvs. nu poate fi acceptat: Trebuie să aibă cel mult 10.240 caractere
  Maximum 10. 000 de caractere

  RăspundețiȘtergere
 3. imi pare rau dar nu vad nimic scris cu rosu, si in afara de asta as vrea sa intreb in cat timp apare aceasta personalizare eu am facuto de o zi si tot nu a aparut. Trebuie sa mai astept?

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu se vede scris cu rosu URL-ul mentionat in articol.

  RăspundețiȘtergere
 5. Mulțumesc tare mult pentru pont.Pentru mine editarea HTML e un pic mai grea ca limba chineză. A ieșit în felul următor: http://naluciri.blogspot.ro/.Sper ca nu am stricat nimic.Nu sunt foarte mulțumit deoarece imaginea nu se încadrează perfect pe monitor.Mai mult de atât nu mă duce capul. Incă o dată mulțumiri pentru ajutorul pe care ni-l dați.

  RăspundețiȘtergere
 6. The people that do good actings they could go on tv or on the blog.

  RăspundețiȘtergere
 7. I came across your site by way of Google while looking for a similar topic, your site came up.

  RăspundețiȘtergere
 8. It sounds deliberation elsewhere, admirable citations. stay positive the good quality effort.Resume makes not ensure a showing with regards to but rather an elegantly composed one unquestionably gets an edge over the other. You may pick a best resume writing service or choose to do it without anyone's help, you are maker of it and will need to take complete proprietorship and legitimize it in the meeting.

  RăspundețiȘtergere
 9. Well, I am not sure if I can do this by myself. Where can I get any help on this?

  RăspundețiȘtergere
 10. INSTANT LOAN OFFER FOR EVERYONE IN NEED OF LOAN CONTACT US NOW

  Finance cash amount 5,000 to 10,000,000 apply now
  Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and

  duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come

  to the right place just email us.

  housingfinance22@gmail.com
  WEBSITE: http://www.indbullsfin.com/index.pyc
  Contact us on whatspp +447513195409
  Mr Osman Ibrahim

  RăspundețiȘtergere
 11. Bulearca.ro, Noua generatie incepe acum..
  Sursa ta: www.bulearca.ro
  Rezolva-ti erorile din site: https://bit.ly/2lf3Bez

  RăspundețiȘtergere
 12. Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele.
  (1) DACĂ VREAȚI EX-BACK
  (2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI
  (3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS.
  (4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ
  (5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL
  (6) VREI DUMNEAVOASTRĂ
  (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI
  (8) Aveți nevoie de SPELL buna LUCK
  (9) Aveți nevoie de un SPOT LOTTERY
  (10) Aveți nevoie de un loc de muncă
  ogagakunta@gmail.com

  RăspundețiȘtergere