Header Ads Widget

Personalizarea paginii 404 la blogurile Blogger

Vom vedea astazi cum sa personalizam pagina "404 - pagina nu este gasita" pe blogurile hostate pe platforma Blogger blogspot.

Pagina 404 este o optiune introdusa de mult de catre blogger, dar personalizarea ei nu a fost posibila decat de curand prin adaugarea unei optiuni noi in setarile blogului.


Ce este o pagina 404
1. O pagina 404 apare atunci cand un vizitator tasteaza gresit o parte din url-ul generat de blogger atunci cand se creeaza o postare.

2. Pagina 404 mai apare atunci cand ati sters un articol si acel articol avea link inapoi catre el dintr-o alta postare scrisa de voi sau dintr-un link inapoi catre el de pe alt blog sau site. Vizitatorii dand clic pe un astfel de link aterizeaza intr-o pagina 404 in care i se spune sec ca acea pagina nu mai exista pe blog.


De aceea, pentru a nu pierde acel vizitator este bine sa personalizam pagina 404 si sa-l indrumam catre alte parti importante ale blogului.

Crearea continului pentru pagina 404
Continutul paginii 404 se adauga din setarile blogului si poate contine cod html, CSS si JavaScript.
Pentru crearea continutului va puteti folosi de un editor html de genul Dreamwever, dar eu va propun o metoda mult mai simpla si usoara.

Pagina 404 are aceeasi latime ca o postare normala asa ca puteti crea continutul ei intr-o postare noua de blog.
Intrati in contul vostru blogger si apasati butonul: "Postare noua". Pune in postare o imagine 404 de genul celei de sus, scrie ceea ce doresti sa vada vizitatorul, pune link-uri, javascript, personalizeaza cu CSS, fa postarea asa cum vrei tu.

Cand credeti ca ati terminat, intrati in modul html al editorul de text, selectati totul si copiati.

Intrati apoi la "Setari - PreferinÅ£e de căutare - Erori ÅŸi redirecÅ£ionări"  si alegeti sa editati optiunea  "ConÅ£inut personalizat pentru „Pagina nu a fost găsită”". In casuta deschisa lipiti codul copiat si apoi salvati.


Vedeti pagina 404
Pentru a vedea pagina 404 creata intrati pe un url gresit al blogului vostru.
In url-ul de mai jos inlocuiti ce este scris cu rosu cu url-ul blogului vostru si apoi adaugati in bara de adrese a browserului pentru a accesa pagina 404 pe care ati creat-o.

Trimiteți un comentariu

8 Comentarii

  1. Your financial independence is here

    http://primul.glbonus.biz

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a dat eroarea asta ce fac? HTML-ul dvs. nu poate fi acceptat: Trebuie să aibă cel mult 10.240 caractere
    Maximum 10. 000 de caractere

    RăspundețiȘtergere
  3. imi pare rau dar nu vad nimic scris cu rosu, si in afara de asta as vrea sa intreb in cat timp apare aceasta personalizare eu am facuto de o zi si tot nu a aparut. Trebuie sa mai astept?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu se vede scris cu rosu URL-ul mentionat in articol.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumesc tare mult pentru pont.Pentru mine editarea HTML e un pic mai grea ca limba chineză. A ieșit în felul următor: http://naluciri.blogspot.ro/.Sper ca nu am stricat nimic.Nu sunt foarte mulțumit deoarece imaginea nu se încadrează perfect pe monitor.Mai mult de atât nu mă duce capul. Incă o dată mulțumiri pentru ajutorul pe care ni-l dați.

    RăspundețiȘtergere
  6. The people that do good actings they could go on tv or on the blog.

    RăspundețiȘtergere
  7. I came across your site by way of Google while looking for a similar topic, your site came up.

    RăspundețiȘtergere