Header Ads Widget

Cum sa pui un buton de votare FTW pe Blogger

Site-ul Ftw este unul din putinele site-uri sociale din Romania specializat pe promovarea continutului de calitate de pe site-urile si blogurile romanesti. Este, cred eu, cel mai cunoscut si folosit site de tip Digg din Romania. Si cel mai folositor.

Este unul din site-urile care incearca sa inchege o comunitate de bloggeri si in mare parte chiar reuseste, avand conform "parintelui spiritual" al site-ului, Bobby Voicu, un numar de aproape 3000 de membri inregistrati si o rata de aproximativ 20% useri activi care propun si voteaza articole. (statistici luate de pe blogul lui Bobby Voicu, dintr-un articol scris in august 2009)


Am vazut ca si cativa dintre blogerii mai cunoscuti isi promoveaza articolele acolo, asa ca va sfatuiesc sa-l folositi si voi pentru ca veti avea doar de castigat. De pierdut oricum nu vad ce ati pierde.

Deci daca v-ati hotarat sa va folositi de acest site, sau daca deja o faceti si vreti sa afisati acest buton de votare pe blogul vostru Blogspot.Com, atunci iata ce trebuie sa faceti:
1. Intrati la Aspect --> Editati html si faceti o copie a actualului sablon, in caz ca ceva nu merge cum trebuie sa puteti reveni la el prin simpla incarcare a lui.

2. Bifati casuta care extinde codul sablonului (important)



3. Cu ajutorul combinatiei de taste Ctrl+F cautati urmatorul cod:
<data:post.body/>
Aici aveti 2 posibilitati:
a. daca vreti ca butonul de votare sa apara deasupra postarii (sub titlu) atunci puneti codul de mai jos deasupra codului de sus.


b. daca vreti ca butonul de votare sa apara sub postare atunci puneti codul de mai jos sub codul de mai sus.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div style='float:left; margin:10px 10px 10px 10px'>
<script type='text/javascript'>
url_site=$pageURL;
</script>
<script src='http://ftw.ro/sites/all/modules/drigg_external/js/button-old.js' type='text/javascript'/>
</div>
</b:if>

Salvati sablonul si duceti-va in pagina unei postari pentru a vedea butonul.

4. Observatii si indicatii:
- butonul nu apare in pagina principala a blogului, ci doar in pagina postari. Asa ca la previzualizare butonul nu se vede.
- pentru a vota un articol el trebuie sa fie deja adaugat pe site-ul FTW.
- pentru a vota trebuie sa dati clic pe sageata alba cu fundal rosu.
- butonul are rol si de a adauga articolul pe FTW. Pentru a adauga dati clic pe buton.
- in felul cum arata codul acum, butonul v-a apare in partea stanga. Daca vreti sa apara in partea dreapta atunci inlocuiti cuvantul left, scris cu rosu in cod, cu cuvantul right.

Trimiteți un comentariu

19 Comentarii

  1. Interesant ! De bloguri din astea avem nevoie noi cei care suntem incepatori !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain blogul... keep up the good work!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am o problema, nu mai pot sa schimb dimensiunile la filmuletele youtube!
    Adica la with ii 650 si eu schimb la 500 , se salveaza si cand dau la vizualizare post tot asa ii la 650, iar cand merg inapoi la edit ii 500 .
    Va rog sa ma ajutati,
    Va multumesc mult !

    RăspundețiȘtergere
  4. Uita-te atent la cod de la Youtube si vei vedea ca sunt 2 parti la care trebuie sa modifici dimensiunile. Modifica-le pe ambele cu aceleasi dimensiuni.

    RăspundețiȘtergere
  5. As mai avea o problema cu "red more" merge bine , numai ca imi apare si pe pagini si cand dau de red more , nu merge(nu se deschide).
    Ma poti ajuta ?
    Merci mult

    RăspundețiȘtergere
  6. :0 buna am nevoie urgent de ajutor scuze ca sriu aicea...
    Am vrut sa schimb sablon nou si am tot apasat sa vad cum o sa arate pagina si acum nu mai pot sa o scbim sa mi arate poza pe mijloc si pe laterale sa mi fie arhivele ,poze;e si bla bla .te rog mult sa ma ajuti sa mil epot schimba napoi la normal pentru ca tote imi pare jos sub pagine anca-retetdelicioase.blogspopt.com dute sa vezi cum imi pare si nu vreau asa ce cele de jos le breau pe margine si numai stiu cum sa le pun ,multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna am un blog pe platforma blogpress Daca stie cineva cum pot sa atasez o subcategorie la o categorie

    RăspundețiȘtergere
  8. Cei care aveti blog pe blogspot a-ti intalnit eroarea la o postare noua ca nu se poate posta deoarece e meta?

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici la mine. O fi din cauza ca s-a schimbat in cica.ro?

    RăspundețiȘtergere
  10. Widget-ul nu mai este valabil, deoarece site-ul s-a mutat pe alt domeniu. Cand va fi disponibila o noua varianta o voi posta pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  11. Hei . . . mi se par foarte folositoare aceste sfaturi dar cand dau sa caut nu imi gaseste nimic si nu pot cauta singura ... puteti sa ma ajutati ?

    RăspundețiȘtergere
  12. am incercat asa cum ati zis..si imi apare la titlu cuvantul "reactii"...intrebare este cum scap de acest cuvant care imi apare la titlu?...am incercat o multitudine de posibilitati, dar in final au fost egale cu 0...va rog ajutati-ma!

    RăspundețiȘtergere
  13. astept cat mai curand un raspuns concret...MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am urmat pasii intocmai asa precum i-ai descris mai sus pt a pune butonul de votare FTW, dar nu-mi apare pe nici unde (nici in pagina postarii). Ce e de facut?

    RăspundețiȘtergere