Header Ads Widget

Cum sa pui un formular de sondaj (poll) in postare

Dupa cum stiti Blogger ne ofera un widget prin intermediul caruia puteti face un sondaj de opinie pe blog si care se adauga foarte usor in sidebar.
Dar ce se intampla daca dorim sa facem un sondaj si formularul sa-l punem in interiorul unei anumite postari, el fiind astfel accesibil doar cand este citita aceasta postare?
Din pacate acest lucru nu este posibil, pentru ca widgetul se poate adauga doar in sidebar nu si in postare.

Dar, pentru ca Blogger ne ofera acest widget prin intermediul unui Iframe, (adica el este hostat pe alt server si cu ajutorul unui cod este embed-at pe blogspot), exista totusi o posibilitate de a pune formularul si in postare.




Iata ce trebuie sa faceti!
1. Duceti-va la Aspect --> Elemente de pagina --> Adaugati un obiect gadget si dati clic pe Sondaj.

2. In pagina de configurare a sondajului scrieti raspunsurile si setati data si ora de incheiere a sondajului.
Atentie: Aveti grija cum faceti setarile sondajului pentru ca nu veti mai putea sa le modificati.
Puneti o intrebare si salvati gadget-ul. El v-a apare in sidebarul blogului.


3. Intrati pe blogul vostru si dati un clic dreapta. Din meniu alegeti sa vedeti sursa paginii. (Firefox - View page source)

4. In pagina deschisa care contine codul html al sablonului trebuie sa cautati exact cuvintele care compun intrebarea pusa de voi in sondaj.

Exemplu: Daca intrbarea voastra ar fi - Ce parere aveti despre acest articol?- atunci voi trebuie sa cautati exact aceste cuvinte.
- Pentru o cautare mai usoara puteti folosi combinatia de taste Ctrl+F. Se v-a deschide o caseta de cautare unde trebuie sa copiati intrebarea si sa dati Next sau Search next -

5. Dupa ce gasiti intrebarea, al doilea rand de cod, in jos, este codul care ne trebuie noua. Codul v-a fi de genul asta:

<iframe allowtransparency='true' frameborder='0' height='200' name='poll-widget8471964784630266066' src='http://www.google.com/reviews/polls/display/8471964784630266066/blogger_template/run_app?txtclr=%23000000&lnkclr=%23255ED1&chrtclr=%23255ED1&font=normal+normal+110%25+Georgia%2C+Serif&hideq=true&purl=http%3A%2F%2Fbloggerajutor.blogspot.com%2F' style='border:none; width:100%;'></iframe>

6. Selectati codul, dati clic dreapta si apoi Copy. Acum nu trebuie decat sa va duceti la articolu pe care il scrieti, sa intrati in modul Editati html al editorului de text si sa dati Paste la cod acolo unde doriti sa apara formularul de sondaj.

Dupa ce publicati articolul puteti sa stergeti din sidebar gadgetul cu formularul de sondaj. El v-a ramane insa in postarea voastra si v-a funtiona corect.

Daca vreti ca formularul de sondaj sa apara pe un alt fundal atunci trebuie puneti codul sondajului intre aceste linii:
<div style="border:1px solid gold;padding:10px;background-color:#CDD2D7;">
Codul sondajului
</div>
Modificati culoarea fundalului dupa cum doriti, prin schimbarea codului scris cu verde.




Votati in acest sondaj: Ce parere aveti despre acest articol?

Trimiteți un comentariu

17 Comentarii

  1. Multumesc pentru sfaturi. Au fost foarte utile. Atat acestea legate de sondaj cat si altele pe care le-am regasit pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut...zi-mi si mie cum pot face sa imi apara doar ultima postare?

    RăspundețiȘtergere
  3. Adriano,foarte usor!Intri la SETARI si apoi la FORMATARE va aparea ceva de genu "Afiseaza" ai va fi selectat 7 postari.In loc de 7 pui 1.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu o intrebare: Poate ati observat ca Templaturile de descarcat au un meniu adaugat cu Commernt RSS,Edit,Home....Am incercat sa le schimb si am reusit sa le schimb doar numele.NU exista vreun cod pe care pot sa inlocuiesc cel de acolo dar sa se pastreze imaginea?

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pt ajutor Dany. Pusese intrebarea si pe alta postare si acolo i-am raspuns. Multumesc oricum.
    Si multumesc ca va mai ajutati intre voi pt ca eu nu am intotdeauna timp sa raspund!

    RăspundețiȘtergere
  6. ma poate ajuta si pe mine cineva ? am si eu o intrebare: pot sa modific sablonul de la blogpot si sa l transform intr-un sablon gen catalog, sa pot sa dau paginile (postarile) ca la o carte ? astept raspuns urgent !!! multumesc mult !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. ai idee cum pot sa maresc numarul de persoane afisate la categoria "persoane interesate" ? am 21 de persoane interesate, imi afiseaza doar 16 si as vrea sa i afiseze pe toti! daca vrei sa te uiti blogul meu e http://ziyati-fcrb.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  8. ai idee cum pot sa maresc numarul de persoane afisate la categoria "persoane interesate" ? am 21 de persoane interesate, imi afiseaza doar 16 si as vrea sa i afiseze pe toti! daca vrei sa te uiti blogul meu e http://ziyati-fcrb.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Ziyati la prima intrebare, cea cu sablonul sub forma de carte raspunsul este nu, nu este posibil.

    La a doua raspunsul este nu, stiu nici o metoda.

    Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  10. am si io o careva intrebare... zimi de ce numi afiseaza link catre postari mai vechi...? ca nu styu...o fi din vina templateului?

    RăspundețiȘtergere
  11. Vadu e posibil ca sablonul pe care il ai acum sa aiba probleme cu codurile care genereaza navigarea. In Opera si IE am vazut ca merge bine, dar in Firefox nu apare. Incearca un alt sablon si vezi daca sunt aceleasi probleme.

    RăspundețiȘtergere
  12. Omule esti cel mai tare!!!!! Bravo!!! Tot timpul gasesc idei noi si lucruri foarte interesante si utile pe blogul tau. nici nu sti cat demult mai putut ajuta. Mersi mersi mersi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte interesant.Dar ajuta aceste sondaje la cresterea traficului?

    RăspundețiȘtergere
  14. Cum pot realiza un sondaj ce contine sa zicem 6 intrebari, fiecare cu cite 5 variante de raspuns?

    RăspundețiȘtergere
  15. salut!am si eu o mica problema!ma poti ajuta si pe mine te rog [-o<?? ast rasp la id-ul de messenger: florin_inu26

    RăspundețiȘtergere