Header Ads Widget

Hostati-va singuri scripturile JavaScript

Dupa cum am vazut platforma de blogging Blogger nu ofera prea multe facilitati precum platforma Wordpress. Pentru a aduce Blogger la un stadiu cat mai apropiat de wordpress sau creat o gramada de trucuri care sunt bazate pe JavaScript-uri de cele mai multe ori. JavaScript este un limbaj de programare folosit mai ales pentru introducerea unor funcÅ£ionalităţi în paginile web, codul Javascript din aceste pagini fiind rulat de către browser. Acest cod poate fi salvat cu extensia  .js  si poate fi hostat pe un server, apoi folosindu-se link-ul direct.

Din pacate Blogger ofera hosting decat pentru imagini si fisiere video, asa ca ele trebuie hostate in alta parte.
Cei care creeaza aceste trucuri si implicit javascript-urile reusesc sa hosteze aceste scripturi pe hosturi gratuite, dar pana la un punct. Pentru ca hosturile ofera o latime de banda limitata, iar daca scriptul este unul foarte folosit si coroborat cu alte fisiere uploadate, pot duce la terminarea latimii de banda, facand astfel scripturile nefunctionale.

Pe internet sunt multe astfel de hosturi, dar aproape toate nu ofera un link direct catre fisiere, asa cum ne trebuie noua. Dar sunt si cateva care fac acest lucru.

Iata 3 site-uri unde va puteti hosta gratuit fisiere si primi inapoi un link direct catre fisier. Daca mai stiti si altele va rog sa lasati un comentariu si eu le voi trece aici.

SigMirror.com
- acest site ofera:

- 5gb of space
- Max file size 10mb
- 7gb of bandwidth
- Hotlinking allowed on all files (no more download timers!)
- No Image Watermarks
- Many file formats permitted
- Illegal/Pornographic content not allowed

Boxstr.com
- acest site ofera:

Storage Capacity: 5.0 GB
Max Upload per File: 1.0 GB
Daily Bandwidth: 1.0 GB


HotLink Files
- acest site ofera:

1 Gbspatiu de stocare
8 Gb Bandwidth pe luna
50 Mb marime fisier

Desi unele ofera upload si fara inregistrare cel mai bine este sa va creati un cont pentru a va putea gestiona usor fisierele.




Deci , atunci cand mai folositi un truc pentru blogger ganditi-va ca ati putea sa-l hostati singur si astfel sa beneficiati numai voi de el.
Tot ce trebuie sa faceti este sa gasiti in trucurile pe care vreti sa le folositi un url de forma
http://javascripthost/numescript.js , si sa-l copiati in bara de adrese a browser-ului. El se va deschide sub forma de text. Copiati textul intr-un fisier Notepad si apoi salvati-l cu extensia  .js

Acum nu va mai ramane decat sa uploadati script-ul pe unul din hosturile de mai sus, apoi sa inlocuiti link-ul din cod cu link-ul vostru.

Trimiteți un comentariu

12 Comentarii

  1. Buna informatia ! Totusi, dupa parerea mea, pentru un incepator, este mai fain si mai usor de configurat pe Blogger, fata de Wordpress ... Am incercat, ceva si pe Wordpress, .... daca ar fi sa aleg intre cele doua, as ramane tot la Blogger ! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. spune-mi te rog cum ai pus emoticoanele astea aici...miar placea si mie pe blog..D

    RăspundețiȘtergere
  3. @loredana, am intrebat si eu, probabil ca Daniel este "prins" cu altceva ...
    Stai pe aci ! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze de intarziere, in cursul zilei de astazi voi face un tutorial despre cum se pun emoticoanele pe blogger :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daniel, bine ai revenit, astept, ... asteptam, ... am reusit sa fac al aspect la blog, si mai ales sa fac cel cu trei coloane, care era si este febletea mea. Multumesc foarte mult pentru tot ajutorul, si felicitari pentru tot ce faci. Pentru mine esti "painea si cutitul sarea si piperul" !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. cand copii linkul ..javascripthost/numescript.js in bara de adrese si dau enter nu imi afiseaza nimic. Nu se poate conecta la pagina; asa ca nema" text. O sa incerc si la pc-ul de acasa sa vad daca imi afiseaza ceva, ca ma gandesc ca pe pc-ul de aici de la serviciu sa nu am vreo restrictie, sau poate nu le-o merge serveru.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta e doar ca exemplu. Link-ul nu e real. Daca vrei sa vezi cum e atuci incearca acest link: http://www.sigmirror.com/files/30802_tqumw/smiley2.js

    RăspundețiȘtergere
  8. bun articolul; chiar vroiam sa fac niste modificari la bogul meu; am sa-mi tin scripturile unde am si hostingul de la site-ul meu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hey deci imi place mult blogul tauadica aici gasesti detoate :)
    uite un host gratuit cu linkuri directe http://www.fileden.com
    te lasa upoad free 1 gb si e foarte usor de folosit :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna am gasit si eu un site si am incarcat fisierele cu .js si cum sa le adaug in sablonul bloggerului ca sa functionez daca o sa pui ceva poze o sati fiu recunoscator ,multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  11. update:
    Boxstr.com e inchis
    SigMirror.com nu mai ofera direct link in basic plan, trebuie sa platesti pentru asta

    RăspundețiȘtergere