Header Ads Widget

Cum sa modificati meniul din sabloanele Blogger

Sabloanele Blogger se pot modifica intr-o multime de feluri. De aceea la ora actuala sunt nenumarate sabloane modificate pentru Blogger - blogspot. Multe dintre ele au incorporat un meniu pe care trebuie sa il modificati voi, asta insemnand ca trebuie sa schimbati link-urile existente cu link-urile voastre din blog.



Mai intai trebuie sa alegeti ce pagini vreti sa puneti in meniu. Meniul este facut pentru a oferi un acces cat mai usor la anumite sectiuni ale blogului, de accea aveti grija ce pagini puneti in meniu.

Dupa ce am vazut catre ce pagini vrem sa punem link in meniu, trebuie sa alegem si numele paginilor din meniu.


De exemplu: daca legi in meniu o categorie a blogului in care scrii despre filme, atunci titlul ar fi bine sa fie "Filme" sau daca vrei sa legi meniu de un anumit articol scris de tine si careia iai dat un titlu foarte lung, ar fi bine sa te gandesti la un titlu de 1, 2 maxim 3 cuvinte.

Deschideti un editor de text cum ar fi Notepat si copiati fiecare titlu si adresa url pe cate un rand. Avand asta la indemana este timpul sa modificam meniul din sablon. Urmati calea "Aspect --> Editati Html" si salvati o copie a actualului sablon in calculatorul vostru, pentru a putea reveni la el daca ceva nu merge cum trebuie.

Cautati un grup de cod ca acesta:

<ul>
<li><a expr:href='data:blog.homepageUrl'>Home</a></li>
<li><a expr:href='data:blog.homepageUrl + &quot;feeds/posts/default&quot;'>Entries (RSS)</a></li>
<li><a expr:href='data:blog.homepageUrl + &quot;feeds/comments/default&quot;'>Comments (RSS)</a></li>
<li><a expr:href='data:blog.homepageUrl'>Editeaza</a></li>
<li><a expr:href='data:blog.homepageUrl'>Editeaza</a></li>
</ul>

In exemplul de fata avem 3 link-uri care implicit duc catre pagina de inceput a blogului, pagina de abonare la intrarile RSS si pagina de abonare la comentarii. In dreptul lui Home putem sa il lasati nemodificat si veti avea un link catre prima pagina a blogului, sau daca vreti puteti schimba numele link-ului din 'Home' in 'Acasa' sa zicem. La fel puteti proceda si cu urmatoarele 2 link-uri.

Un link normal in html arata in felul urmator:

<a href="http://bloggerajutor.blogspot.com/2009/05/editeaza.html">Editeaza</a>

Link cu deschidere in alt tab:

<a target="_blank" href="http://bloggerajutor.blogspot.com/2009/05/editeaza.html">Editeaza</a>


Inlocuiti adresa url ( http://bloggerajutor.blogspot.com/2009/05/editeaza.html) si numele din meniu (Editeaza) cu cele alese de voi si inlocuiti aceasta parte a meniului din sablon.

<a expr:href='data:blog.homepageUrl'>Editeaza</a>

Va arata asa :

<li><a href="http://bloggerajutor.blogspot.com/2009/05/editeaza.html">Editeaza</a></li>

Daca vreti sa mai stergeti din link-urile din meniu doar stergeti una sau mai multe linii de genul acesta:

<li><a expr:href='data:blog.homepageUrl'>Editeaza</a></li>

Daca vreti sa nu mai apara meniul stergeti tot codul aratat mai sus, dar aveti grija ca anumite sabloane s-ar putea sa nu mai arate la fel din cauza CSS-ului din template. Daca totusi nu aveti ce sa puneti in meniu puteti lasa doar primele 3 linii de cod.

Trimiteți un comentariu

16 Comentarii

  1. sooper blog...seamna un pic cu ww.bloggerica.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti garantez ca nu are nici macar o virgula copiata din acel blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. nuuu,eu nam avut aceai intentie,de ati spune ca este copiat ceva...iti spun doar ca e normal asa blog...cind mai postezi pe el???

    RăspundețiȘtergere
  4. ai ca ei in fiecare zi...ma uit daca ai mai postat ceva si tot nic...alta zi...nic...am cretca vreo saptamina...

    RăspundețiȘtergere
  5. eu daca vreau sa inculd mai multe postari intr-o cateogrie din meniu cum procedez? inserez mai multe linkuri catre toate postarile care as vrea sa le includ ? please help. Super blog app

    RăspundețiȘtergere
  6. Bibiu, nu am inteles sigur ce vrei, dar cred ca te referi la categoriile (etichetele) blogului, acelea pe care le adaugi la fiecare postare. Daca este asa atunci citeste in acest articol
    cum se adauga categorii. Daca nu la asta te-ai referit da-mi un mail la nikkoss29@yahoo.com si reformuleaza intrebarea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daniel iar te deranjez. sorry.
    Cand ai timp vreau sa arunci o privire pe blogul mau, am postat un sondaj dar arata oribil din cauza temei care o am, titlul este scris prea mare intr-un chenar iar variantele de raspuns nu reusesc sa le fac albe ca si culoare. te rog frumos de tot numai cand ai timp , imi poti lasa aici un mesaj sau in mail.


    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. am stat toata noaptea pe blogul asta,sa nu mai zici ca nu stau,si uite undeva am citit ca poate sa apara pe blog cel mai citit articol,sau de cate ori s-a citit fiecare articol,ceva de genul asta
    este?

    RăspundețiȘtergere
  9. si inca ceva si cu asta te las,la ad sense poti alege tu intr-adevar reclamele,sau pun ei ce vor?
    poti refuza ceva,eu poate sunt contra unui produs,nu vreau sa il promovez...desigur astea sunt intrebari pentru vise frumoase...
    noapte buna

    RăspundețiȘtergere
  10. Reclamele nu le poti alege, dar le poti bloca pe cele care nu vrei sa fie afisate pe blogul tau. E o optiune in contul Adsense unde poti filtra reclamele.

    noapte buna si tie Mihaela! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Este un widget si pt cel mai popular sau comentat articol, iar daca te uiti sus deasupra titlului acestui articol vei vedea de cate ori a fost citit acest articol. Si ca sa-ti raspund la o alta intrebare, introdu aceste cuvinte (counter afisari blog) in caseta de cautare si vezi care e primul articol care apare. La asta foloseste un motor de cautare.

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca am identificat bine caseta de cautare,sus in stanga,raspunsul este"Nu există postări care să se potrivească cu interogarea dvs.".Probabil ca tb sa o scriu in alta parte?!
    Noroc cu topul comentatorilor,ca altfel nu mai gaseam in veci raspunsurile tale.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vreau intai sa iti multumesc... Am reusit sa fac cateva lucruri care mie imi plac pe blog datorita articolelor tale.
    Mai am insa o intrebare (cred ca s-a mai pus de catre BiBiu). Se poate face ca intr-un un meniu pe care l-am creat sa am mai multe linkuri... Adica sa se deschida meniul (la fel ca in Windows) si de acolo sa poti selecta din mai multe pagini...?
    Mersi mult si o noapte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu nu am inteles cum fac butoane pag 1, pag 2 etc... care sa deschida pagini separate dedicate (pag 1 stiri, pag 2 sa fie video si pag 3 comentarii
    Rog si eu o mana de ajutor ,

    RăspundețiȘtergere
  15. si eu as vrea sa stiu cum fac acele butoane de care vorbeste si florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vedeti acest link:
      http://bloggerajutor.robloguri.info/2012/03/inca-o-data-despre-paginile-statice-pe.html

      Ștergere