Header Ads Widget

Cum se pune un video de pe Youtube sau Trilulilu pe Blogger

Un articol pentru cei care sunt la inceput in ale blogging-ului si vor sa stie cum se adauga in postare pe blogger un video de pe site-ul Youtube sau de pe Trilulilu.

Pentru a pune un video in postarea de pe blogul vostru implica: intrarea pe pagina filmuletului de pe aceste doua site-uri, copierea codului embed si lipirea lui in postare in modul html al editorului de text.
Iata mai jos pasii:


Inserarea unui video de pe Youtube
1. Personalizarea si copierea codului playerului
Intrati in pagina filmuletului si sub player veti gasi link-ul Share. Dati clic pe el si se va deschide o noua serie de link-uri.  Alegeti varianta Embed.

Se va deschide o noua serie de optiuni si desigur casuta cu codul html al filmuletului. Acest cod este de fapt ceea ce ne trebuie noua, deoarece acest cod inserat in codul html al postarii se va transforma in playerul care va rula filmuletul de pe Youtube.

Puteti copia codul si sa-l lipiti in postare asa cum este el, dar daca doriti sa-l personalizati asa cum vreti voi, va trebui sa umblati la setarile pe care youtube le pune la dispozitie.

Din meniul derulant de la video size alegeti varianta "Custom size". Acum va puteti seta latimea si inaltimea playerului introducand in casute valorile pe care le doriti.
Daca stiti ce inseamna restul optiunilor puteti sa umblati si la ele, dar sfatul meu este sa le lasati asa cum sunt. Acum ca ati terminat de personalizat playerul este necesar sa-l selectati si sa il copiati (Ctrl+C).

2. Lipirea in postare
Ajunsi inapoi la postare este timpul sa lipim codul copiat de pe youtube. Intrati in modul html al editorului de text si lipiti (Ctrl+V) codul acolo unde vreti sa apara.
Reveniti in modul normal si veti vedea ca playerul cu filmuletul a aparut in postare. Nu va ramane decat sa publicati postarea si ati terminat.



Inserarea unui video de pe Trilulilu 
1. Personalizarea si copierea codului playerului
Intrati in pagina filmuletului si de sub player alegeti optiunea EMBED. Se va deschide o fereastra in care va fi afisat codul html al playerului si optiunile de personalizare.
Setati dimensiunile playerului introducand in casute valorile pe care le doriti.


2. Lipirea in postare
Ajunsi inapoi la postare este timpul sa lipim codul copiat de pe Trilulilu. Intrati in modul html al editorului de text si lipiti (Ctrl+V) codul acolo unde vreti sa apara.
Reveniti in modul normal si veti vedea ca playerul cu filmuletul a aparut in postare. Nu va ramane decat sa publicati postarea si ati terminat.


De pe Trilulilu puteti sa inserati in postare si player cu muzica. Pasii sunt la fel ca si la video.

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Buna ziua! As avea nevoie de putin ajutor: Exista vreun script multiple embed pentru blogger? Am vazut o discutie aici (http://forum.ucoz.ro/forum/23-2410-1). M-ar interesa un asemenea srcipt pentru blogger. Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult "blogger"Mi-ai fost de ajutor !O duminica placuta !

    Cu stima
    Liliana Dumitru
    http://retetelamama.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere