Header Ads Widget

Cum sa faci categoriile (etichetele) pe Blogger

Una din metodele prin care vizitatorii unui blog pot naviga si gasi articolele care ii intereseaza sunt categoriile.
O categorie este o pagina dinamica in care trec automat postarile carora le sunt atribuite categoria respectiva. Ele vor fi afisate in sens invers, de la cea mai noua postare la cea mai veche, iar o pagina v-a afisa by default 20 de postari.


1. Aplicarea categoriei
Unei postari puteti sa-i aplicati una sau mai multe etichete, iar denumirea categoriei poate fi formata din unul sau mai multe cuvinte.
Pentru ca etichetele sa fie aplicate postarii ele trebuie sa fie introduse in casuta din dreapta editorului de text, de la "Setari pentru postari". Va trebui sa dati clic pe cuvantul etichete pentru a se deschide casuta pentru introducerea etichetelor.

In casuta, categoriile vor fi scrise astfel: Eticheta, Eticheta 2, Eticheta 3.


Dupa ce ati publicat postarea, categoria sau categoriile vor fi formate automat si vor cuprinde si postarea respectiva.
Dupa ce ati facut deja mai multe etichete, metoda de aplicare a lor se usureaza. Cele deja formate vor aparea sub casuta de introducere si cu un simplu clic pe eticheta dorita, aceasta va aparea automat in casuta.

O alta metoda prin care se pot aplica etichete este cea din pagina Postări.
Sa zicem ca ati publicat deja in jur de o suta de articole si nu ati stiut ca puteti face categorii, apoi aflati despre ele dar deja sunt prea multe si ar dura prea mult sa luati fiecare postare in parte si sa aplicati metoda de mai sus.
Din fericire Blogger ne ofera o rezolvare la problema asta.
Accesati tabul Postare si in aceasta pagina veti gasi un meniu derulant pe care este afisat icoana pentru etichete.


Pentru a aplica o eticheta uneia sau mai multor postari, trebuie sa bifati postarile care vreti sa faca parte din acea categorie si sa dati clic pe iconita etichetelor apoi sa alegeti Eticheta noua. Dupa ce dati clic, se v-a deschide o fereastra mica in care veti introduce denumirea categoriei, apoi clic pe OK.


Etichetele au fost aplicate. Procedati la fel si cu celelalte postari.

2. Stergerea unei etichete
Daca vreti sa stergeti o eticheta din una sau mai multe postari trebuie sa intrati tot la Postari si sa selectati postarile carora vreti sa le stergeti etichetele.
Dupa ce le-ati selectat, dati clic pe iconita etichetelor (la fel ca mai sus) si din meniul derulant selectati categoria care doriti sa o stergeti.

Daca eticheta respectiva mai este aplica si altor postari ea va ramane formata. Dar daca ati sters-o din toate postarile in care a fost aplicata ea va disparea complet si apoi va trebui sa o formati din nou daca o doriti la alte postari.

3. Afisarea categoriilor pe blog
Pentru ca ele sa apara in sidebarul blogului vostru trebuie sa mergeti la Aspect --> Adaugati un obiect gadget si sa alegeti optiunea Etichete. Salvati si mutati gadgetul in pozitia in care doriti sa apara pe blog.

Trimiteți un comentariu

15 Comentarii

  1. Inafara de etichete, am mai adaugat un gadjet pe care l-am denumit categorii si am incercat sa selectez din etichete doar pe acelea pe care sa le folosesc drept categorii, dar de fiecare data cand selectez cateva si apoi apas "terminat", mi se reselecteaza din nou toate. Exista vreo rezolvare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari, esti foarte explicit si de mare ajutor, am reusit sa-mi pun ordine in etichete fara sa mai fac si categorii, deocamdata. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna. Imi tot bat capul si ....sunt blonda...cum sa selectez postarile pentru a fi impartite pe pagini...am etichete, dar am facut si trei pagini. Nu pot sa impart subiectele in functie de aceste pagini?

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte instructiv articolul. Voi folosi informatiile pentru a structura mai bine blogul meu Anunturi Buzau

    Felicitari!

    Cu stima

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, te rog sa ma ajuti cu un sfat... cum fac sa imi apara in bara din lateral,o clasificare a postarilor pe etichete? De ex in eticheta Ciorbe sa imi apara dedesubt Ciorba de vita, de pui etc ca in acest blog http://dumitrufelicia.blogspot.com/.
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte instructiv! Dar am si eu o nelamurire si te rog frumos sa-mi raspunzi, mi se pare tare simpla dar nu-i dau de cap! Cum sa fac sau de ce nu-mi apare o postare la categoria pe care am ales-o. Deci am postat ceva si am distribuito in doua categorii ...ca sa fiu mai clar, am postat o reteta culinara si la etichete am pus "de post" si "dulciuri", de ce postarea respectiva nu apare in ambele etichete? La o eticheta apare postarea, iar la cealalta eticheta apare in paranteza numarul real al postarilor dar daca intri in eticheta respectiva postarea nu este acolo. Te rog sa arunci o privire: http://preparatedevis.blogspot.ro/. Unde gresesc? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am verificat ultima ta postare dand clic pe toate etichetele de la sfarsit. Cel putin ultima postare a aparut in toate etichetele.

      Oricum, daca este asa cum zici tu, nu am cu ce sa te ajut. Ar fi o problema de la blogger si nu din codul sablonului sau setari.

      Ștergere
    2. Da, ultima postare e ok! Este asa cum zic eu si nu stiu ce se intampla ...de exemplu la categoria "De post" am 26 de postari, dar daca intri in categorie gasesc doar 10 postari(in paranteza de la eticheta arata ca am 26). Si curios ...am o postare "Negresa de post" care nu apare nicaieri, o gasesc numai daca dau search pe blog! Si ea trebuia sa fie si la "De post" si la "Dulciuri"! Multumesc pentru raspuns! Felicitari pentru blog!

      Ștergere
  7. Da-mi te rog daca sti o adresa de contact sau un link catre blogger, unde sa spun despre problema mea. Am cautat dar n-am gasit!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai setat poate sa apara doar 10 postari pe pagina si deaia nu iti apare si celelante 16,selecteaza din setari sa apara de ex 30 postari pe pagina si o sa apara si postarea de care spui...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-a fost de ajutor postarea! Mulțumesc mult !

    RăspundețiȘtergere
  10. buna, am vazut pe un blog (ai aici un link : http://deliciumic.blogspot.ro/) ca etichetele apar pe fiecare pagina postata si sunt si linkuri. sunt adaugate manual? sau exista o setare pt ele?

    RăspundețiȘtergere
  11. M-a ajutat destul de mult articolul tau. Multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  12. M-a ajutat mult articolul tau. Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere